Hendrik van Maurick ‘Hét Beste Aspergerestaurant 2019’

Tijdens de officiële opening van het aspergeseizoen op maandag 29 april kreeg chefkok Niek van Lieverloo de trofee overhandigd behorend bij de titel ‘Hét Beste Aspergerestaurant van 2019’ voor à-la-carterestaurant Hendrik van Maurick. Trots nam hij deze samen met zijn team in ontvangst. Hiermee werd de toekenning die het Brabants Asperge Genootschap op zaterdag 30 maart bekendmaakte, bekrachtigd. Deze eer viel Hendrik van Maurick te beurt vanwege “de uitzonderlijke manier waarop zij ‘het witte goud’ vertalen in een culinaire ontdekkingsreis.”

Chefkok Niek van Lieverloo benadrukt dat de samenwerking met Aspergekweker Van Gerven uit Oirschot bijgedragen heeft aan deze bekroning: “Het begint met de allerbeste asperges … de eerste oogst van de koude grond. Het is ook zo’n bijzonder product, daar trekken we graag alle registers voor open!”

Aspergemenu vijf gangen
Restaurant Hendrik van Maurick serveert sinds vorige week een bijzonder aspergemenu van vijf gangen. Aan het prille begin van het seizoen zijn er door het keukenteam prachtige gerechten gecreëerd en in samenwerking met de sommeliers gecombineerd met verrassende wijnen. Met complimenten voor het gehele team van Kasteel Maurick resulteert dit in een bijzondere culinaire en gastronomische beleving.

Kijk ook bij

Inspiratiefestival Het Verhaal van Franciscus

Ingezonden mededeling Op zondag 22 oktober houden de Franciscaanse Beweging en Stadsklooster San Damiano een …