Het team van grand café Hemels hoopt 10 september veel oude en nieuwe gasten te ontvangen

‘Hemels’ toont nieuwe gezicht feestelijk op 10 september

Van restaurant naar grand café. Dat is de metamorfose die ‘Hemels’, centraal gelegen in Vught, de voorbije maanden heeft ondergaan. Het was 21 juni, toen Juul Hoes de zaak in de schaduw van DePetrus in vliegende vaart overnam van de oude eigenaars. Zónder de deuren te sluiten is afgelopen tijd hard gewerkt aan het nieuwe gezicht van grand café Hemels. Dat wordt zondag 10 september feestelijk aan het publiek getoond.

Juul Hoes (48) woont sinds 12 jaar in Vught en was niet onbekend met Hemels in de oude vorm. Haar beide dochters werkten daar, maar stopten toen de oude eigenaar besloot er een dagzaak van te maken. Juul had in het verleden horecaervaring opgedaan op Curaçao en in Den Bosch en zag wel mogelijkheden in Hemels. “Dat ligt immers prachtig in het hart van Vught. Ik was ervan overtuigd dat daar méér reuring mogelijk was”, zo blikt ze terug. Toen ze blijk gaf van haar interesse, kon ze de horecagelegenheid met het riante terras eigenlijk al heel snel overnemen. Sinds 21 juni draait ze de zaak, die sindsdien niet dicht is geweest. Ideeën had Juul genoeg, maar het tegenvallende zomerweer dwarsboomde die. Wat in het vat zit, verzuurt echter niet.

Grand café
Hemels staat zondag 10 september stil bij de metamorfose naar grand café. Die heeft de afgelopen tijd al geleidelijk aan gestalte gekregen. Zo zijn de openingstijden aangepast en is Hemels voortaan op donderdag, vrijdag en zaterdag tot 23.00 uur geopend en op zondag tot 21.00 uur. De maandag blijft de enige dag van sluiting. Alle andere dagen zijn gasten er vanaf 10.00 uur welkom. In oktober hoopt Hemels met een beperkte avondkaart te gaan draaien, waar het nieuwe keukenteam zich mee kan laten zien. Juul wil op de avonden van opening bovendien meer aandacht voor gezellig borrelen inruimen, maar dan wel ‘op zijn Hemels’.

Feestje
Met een nieuw beeldmerk met in het oog springende vleugels, met een overdekte buitenbar, een riant terras, een hecht team van medewerkers én nog volop ideeën is Hemels klaar voor de toekomst. Die toekomst begint 10 september met een feestje. Tussen 14.00 en 20.00 uur wordt elke gast dan ontvangen met een glaasje cava, wordt er wat lekkers uitgedeeld, bieden kleine menukaartjes onder andere de mogelijkheid oesters te bestellen, draait de buitenbar op volle toeren én zorgt een dj voor sfeervolle muziek. In een photobooth kunnen gasten als engeltje op de foto. “Zo laten we zien dat we er zijn”, besluit Juul. “We zijn er voor iedereen.”

Kijk ook bij

Martien en Jet van Broekhoven 65 jaar getrouwd

Martien (87) en Jet (86) van Broekhoven zijn op 20 juli 65 jaar getrouwd. Zij …