Helvoirt komt bij Vught. Wat vindt u daarvan?

De gemeente Haaren heft zichzelf op. Haar dorpskernen Haaren, Helvoirt, Esch en Biezenmortel gaan over naar haar buurgemeenten. De inwoners van Helvoirt sluiten graag bij Vught aan. Het gemeentebestuur van Vught heet hen van harte welkom. U ook? Vul de enquête in en laat weten wat u ervan vindt.

Als Helvoirt bij Vught komt, zult u daar waarschijnlijk weinig van merken. De gemeentelijke dienstverlening blijft op peil en de gemeentelijke taken, regels en heffingen wijzigen niet. Verandert er dan niets? Jawel, Vught wordt groter. Naast Cromvoirt en Vught, komt er een derde aantrekkelijke kern bij en worden ongeveer 4.800 nieuwe inwoners verwelkomd.

Wat betekent het voor Vught?
Met Helvoirt en zijn inwoners krijgt Vught meer ‘body’. Daarmee zet de gemeente zich groter – en sterker – op de kaart. Dat heeft voordelen. Een grotere gemeente is een krachtiger partner voor maatschappelijke instellingen, ondernemers en andere overheden. Zo krijgen we samen nog meer voor elkaar. Denkt u bijvoorbeeld aan een project als de N65, dat zich straks volledig op Vughts grondgebied afspeelt. Dat schept voordelen en kansen.

Kwaliteiten
Veel inwoners van Helvoirt sluiten graag bij Vught aan. Helvoirt en zijn inwoners vormen een aantrekkelijke kern met goede voorzieningen, fraaie monumenten en mooi natuurschoon. Ook een aanzienlijk deel van de Loonse en Drunense duinen hoort bij het dorp. Helvoirt past bij Vught en draagt op allerlei wijzen bij aan de kwaliteiten van deze groene gemeente. Ook in dat opzicht wordt Vught nog beter op de kaart gezet.

Enquête: online of handmatig
In een korte enquête kunt u uw mening geven over de samenvoeging van Helvoirt en Vught. Vindt u het goed nieuws en heet u de inwoners welkom? Of maakt u zich zorgen en hebt u bedenkingen? Of vindt u het helemaal niet zo belangrijk? U kunt het allemaal aangeven in de online enquête op www.vught.nl/helvoirt. Vult u de enquête liever handmatig in? Bij de receptie van het gemeentekantoor zijn er papieren exemplaren verkrijgbaar. Meedoen is volledig anoniem en kan tot 1 september 2018.

Bron: gemeente Vught

Kijk ook bij

Tweede editie Queer Arts Festival in Verkadefabriek

Na een succesvolle editie in mei 2023, krijgt het Queer Arts Festival een tweede editie …