Help mee met de ’VoorleesExpress’

De VoorleesExpress is van start gegaan in Vught, kinderen met een taalachterstand krijgen hierdoor extra aandacht. Vrijwilligers zijn welkom! Help jij deze kinderen door ze voor te lezen?

Met de VoorleesExpress krijgen kinderen van 2 tot 9 jaar met een taalachterstand een extra steuntje in de rug. Vrijwilligers zijn 20 weken lang bezig met taal en (voor)lezen binnen een gezin. Kinderen krijgen daardoor meer plezier in boeken lezen, leren meer woorden en begrijpen de taal beter. Door verrijking van de taalomgeving gaat het beter op school.

Vrijwilliger bij de VoorleesExpress?
Heb jij hart voor taal en voor kinderen? Met de VoorleesExpress kun je jouw liefde voor taal delen met jonge kinderen die van huis uit weinig met taal en boeken in aanraking komen. Als voorlezer ga je gedurende twintig weken bij een gezin in Vught voorlezen en taalspelletjes doen. Je doet dit één keer per week op een afgesproken tijd. Samen met het kind en de ouders werk je aan taal- en leesplezier. Na 20 sessies kunnen de ouders vervolgens zelf aan de slag. Over haar ervaring als voorlezer bij een gezin in Vught zegt vrijwilliger Marie-Hélène enthousiast: “Het is zo fantastisch om dit te doen. Het is leuk, leerzaam en geeft een hoop energie!”
De VoorleesExpress is al zestien jaar een begrip in Nederland. Al zo’n 40.000 gezinnen hebben deelgenomen en hun taalvaardigheden verbeterd. In de gemeenten ‘s-Hertogenbosch, Vught en Sint-Michielsgestel wordt de VoorleesExpress uitgevoerd door Huis73.

Contact
Meer weten of aanmelden als vrijwilliger? Neem dan contact op met Pepita Steins Bisschop via VoorleesexpressVught@huis73.nl of kijk op de website.

Kijk ook bij

Jong talent exposeert in Museum Boxtel

Van 20 april tot en met 30 juni is in Museum Boxtel de expositie ‘MUBO …