Home / Algemeen / Heldinnen in DePetrus
Patisserie De Rouw

Heldinnen in DePetrus

Internationale vrouwendag

Elk jaar op 8 maart staan we stil bij de strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld. Ook in DePetrus is op deze dag aandacht voor dit thema. De bibliotheek verzorgt een avond voor heldinnen. Ben of ken je een heldin? Ga dan naar deze interactieve avond voor en door de vrouw.

Onder leiding van verhalenverteller Mirjam Mare van vertelpodium Het Lopende Vuur en interviewster Marja Käss wordt het thema verkend tijdens een interactieve avond. Heldinnen zijn o.a. vrouwen die opkomen voor de rechten van de vrouw, maar er zijn zoveel meer heldendaden! Vught e.o heeft ook zijn heldinnen. Vughtse vrouwen die een heldendaad hebben verricht voor vrouwen uit de buurt, bijvoorbeeld. Toegang is gratis, graag aanmelden via de website.

De vrouw in maart
Op 8 maart is er naast de avond over Heldinnen in Vught ook overdag van alles te doen in de stadsbibliotheek aan de Hinthamerstraat rondom wereldvrouwendag. Kijk voor het hele programma op deze dag op http://bit.ly/vrouwendag8maart. Bij Babel (de organisatie achter de bibliotheek) staat de vrouw de hele maand maart centraal. Van een ontspannen zondagmiddag speciaal voor vrouwen op 31 maart (Leezy Sunday), tot aan het thema van de Boekenweek (De moeder de vrouw). Kijk op de website voor het complete aanbod: www.babeldenbosch.nl.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

‘Bevrijdingsetalage’ van Patisserie de Rouw

Weinig winkeliers in het centrum van Vught hebben tot nu toe gehoor gegeven aan de …