Heksen neergestreken in Vught

In juni 2019 spelen, dansen en zingen de kinderen van Onze Musical het prachtige verhaal ‘Heksen’ van Roald Dahl in jongerencentrum Elzenburg in Vught dat wordt omgebouwd tot een eigen, knus theater. Vanaf 9 juni te zien. Voor meer info en kaartjes zie website: www.onzemusical.nl.

In hotel Bloemendaal wordt de jaarlijkse bijeenkomst van de V.L.O.P.K.Z. gehouden. Zoals later zal blijken is dat een dekmantel voor kwaadaardige heksen die van plan zijn alle kinderen omdat ze stinken naar hondenpoep te veranderen in muizen. Niet zomaar, maar met een tijddrankje dat pas later zijn werk doet zodat de heksen er niet van beschuldigd kunnen worden. Ze hebben echter geen rekening gehouden met Flip die voor vakantie ook in dat hotel is met zijn oma. Hij heeft een plan en zorgt ervoor dat de heksen in hun eigen val lopen. Hoe het allemaal afloopt, is natuurlijk echt op zijn Dahl’s. Spannend, onverwacht en natuurlijk om te lachen.

Toestemming uit Engeland
De toestemming om het boek ‘De Heksen’ te mogen bewerken kwam uit Engeland, rechtstreeks van de erven van Roald Dahl. Jacques Noyons: “We moesten natuurlijk aan allerlei voorwaarden voldoen, maar dat hadden we er graag voor over om dit prachtige verhaal te mogen vertellen. Op één ding na … er moesten vliegtickets en hotelovernachtingen worden geregeld om de mensen uit Engeland de gelegenheid te geven te komen kijken. Dat hebben we natuurlijk niet laten gebeuren en achteraf was dat dan ook wel goed. Het gaat natuurlijk niet om professioneel theater. Wel om enthousiast jeugdtheater; de kinderen hebben dit seizoen met plezier gewerkt aan het script en staan nu helemaal in de uitvoeringsmodus. De spanning neemt toe, langzaam verandert Elzenburg in een intiem ‘vestzaktheater’ en komen alle ingezette acties bij elkaar om er een mooie voorstelling van te maken.”

Derde voorstelling
Het is alweer de derde voorstelling van ‘Onze Musical’ sinds de theatermakers uit de Speeldoos zijn vertrokken. Na de Blauwe Maansteen van Tonke Dragt en de Tovenaar van Oz, nu dus Heksen van Roald Dahl met nog altijd een hecht team van mensen dat de voorstelling echt naar een hoger plan brengt. Ankie van den Meerendonk met haar geweldige kostuums, Henk van der Maazen voor decor, Hellen van den Meerendonk voor grime, Jop Zwanenberg voor licht en Peter Collard voor geluid. En niet te vergeten die tientallen vrijwilligers zonder wie het eenvoudig onmogelijk is om een dergelijke productie te maken.

Kijk ook bij

Stem mee met de Vughtse Kerst Top 40 2022

December is dé maand van de lijstjes: cadeaulijstjes, mooiste-sportmomenten-lijstjes, TOP2000-lijstjes. Maar sinds twee jaar ook …