Heel Vught in beweging

Het college van de gemeente Vught wil dit jaar de beweeg- en sportmogelijkheden in de openbare ruimte flink uitbreiden. Het doel: zoveel mogelijk Vughtenaren in beweging brengen en zorgen voor een actieve gemeente met gezonde inwoners. Zo komt er een natuurspeelplaats, een speciaal beweegcourt, verschillende natuurlijke beweeg-, speel- en sporttoestellen bij de IJzeren Man, een BMX-baan en nog veel meer.

In opdracht van de gemeente heeft MOVE Vught samen met bureau Kragten een onderzoek gedaan naar de beweeg- en sportbehoefte in de openbare ruimte. Zij hebben gekeken hoe en waar de gemeente goed kan aansluiten bij de behoeften aan beweging van de inwoners. De ideeën van Vughtenaren, ingebracht op de bewonersavond van 19 augustus 2019, heeft Kragten verwerkt in een eindrapport.

Beweegcourt
Het college heeft de adviezen in het rapport van Kragten overgenomen. Zoals een plan voor een beweegcourt op het Bisschop Zwijsenplein. De gemeente en MOVE vinden het belangrijk om bewoners actief bij het plan te betrekken en mee te laten beslissen over de definitieve invulling van de court. Daarnaast komt er op het Lidwinaveld een uitdagende natuurspeelplaats met modder, zand, water en natuurlijke speelelementen. Deze locatie is centraal gelegen en wordt al ingezet voor spelen en bewegen. Ook zitten kindcentrum De Avonturier en jeugd- en jongerencentrum Elzenburg in de buurt. Dit maakt het Lidwinaveld een ideale locatie voor een natuurspeeltuin.

Natuurlijke BMX-baan
Er wordt voor de zomer een eerste aanzet gemaakt voor een natuurlijke BMX-baan op het Ouwerkerkveld. Dit terrein ligt centraal en in een kinderrijke buurt. Op sportpark Bergenshuizen en in Stadhouderspark komen er ook een aantal uitdagende sport- en spel elementen. Langs bestaande fiets- en wandelroutes in Cromvoirt worden in de toekomst meer natuurlijke beweeg-, speel- en sportelementen aangelegd. Met de uitvoering van dit plan komen er door heel Vught verschillende beweegmogelijkheden voor jong én oud.

Kijk ook bij

Politie waarschuwt voor nepagenten

De politie Oost-Brabant krijgt steeds meer meldingen van oplichters die zich voordoen als medewerkers van …