Hedwig Postma 100 jaar!

Op woensdag 1 mei vierde Hedwig Postma haar 100e verjaardag in WZC Theresia in Vught. In de ochtend kreeg zij bezoek van burgemeester Van de Mortel die haar feliciteerde met deze mijlpaal en haar daarbij een prachtig boeket bloemen overhandigde.

Ook Frank de Haas, de directeur van Theresia, kwam de honderdjarige feliciteren. Er waren schriftelijke gelukwensen van de Koning en Koningin alsmede van de Commissaris van de Koning in Noord-Brabant.

Samen met zus
Hedwig woont samen met haar zus Annie (98) in WZC Theresia waar zij het samen heel fijn hebben. Geboren in Friesland, onder de rook van Sneek, hadden zij een onbezorgde jeugd. Doordat vader Postma werkzaam was bij de N.S. kreeg hij een aanstelling in Vught, en verhuisde het gezin in oktober 1938 naar de Nieuwstraat. Hedwig ging werken bij het meisjespensionaat ‘Regina Coeli’.

Hobby’s had Hedwig genoeg; ze maakte vroeger voor zichzelf en haar zus de mooiste jurken en blouses, maar ook complete klederdrachtpoppen en knuffeldieren kwamen van haar hand. Ze had graag verpleegster willen worden, maar doordat ze al op heel jonge leeftijd ziek werd en zij een stuk van haar kaak moest missen, had de professor die haar destijds behandelde tegen haar ouders gezegd dat ze dat beter niet kon doen omdat ze geen 18 jaar zou worden! Gelukkig heeft hij ongelijk gekregen.

Schatten
Hedwig en haar zus Annie wonen al hun hele leven samen. Na de Nieuwstraat hebben ze 38 jaar gewoond in een flat aan de Mutsaersstraat. Nu wonen ze al 11 jaar in WZC Theresia en ze hebben het daar geweldig naar hun zin. Alle verzorgers zijn stapelgek op die ‘2 schatten’. ’s Middags werd er een feestje gevierd op de afdeling samen met een aantal vriendinnen van ‘vroeger’ en daar heeft Hedwig enorm van genoten.

Kijk ook bij

Prinses Beatrix Spierfonds zoekt collectanten

Van 8 tot en met 14 september 2024 vindt de jaarlijkse collecte van het Prinses …