Hartverwarmende tasjes

Deze week worden in Vught verrassingstasjes rondgebracht bij 300 ouderen. Een en ander is een initiatief van Hartverwarmend.

In Hartverwarmend werken verschillende organisaties samen om het leven van ouderen in de gemeente Vught wat fijner en gezelliger te maken. ABZ, Met je Hart, Ouderen Samen en Welzijn Vught en hun vrijwilligers hebben in samenwerking met Rotaryclub ’s-Hertogenbosch West en Oranjefonds een verrassingstasje gemaakt en brengen deze rond bij ouderen. Aanleiding is het aanstaande carnavalsweekend en Valentijnsdag.

Tijdens de eerste coronagolf zijn tasjes met activiteitenspullen verspreid geweest met daarin creatieve materialen, zaadjes, vogelhuisjes, puzzelboekjes en dergelijke. Deze tasjes waren zo goed ontvangen dat de initiatiefnemers besloten een tweede actie op touw te zetten. Dit keer is in verband met Carnaval en Valentijnsdag een feestelijk tasje samengesteld, mede mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds en Rotaryclub ’s-Hertogenbosch West. In deze tweede tasjes zitten diverse leuke producten van Vughtse winkeliers zoals kleine tube handcrème, boekenleggers, kleine gietertjes, bloembollen, paaseitjes, kaarsen en een versproduct van groenteman Ton Kanters.

Van de ouderen die eerder zo’n tasje ontvingen, hebben de initiatiefnemers veel leuke en lieve reacties gehad. Het gaat de initiatiefnemers niet alleen om de inhoud van het tasje, maar ook om het contact en het praatje aan de deur. Uiteraard blijven de vrijwilligers buiten op 1½ meter afstand met mondkapje, gewassen handen en zetten ze het tasje voor de deur op de grond. Deze activiteit is in coronatijd goed te realiseren zonder dat risico op verspreiding van het virus ontstaat.

Kijk ook bij

O’pen Atelierroute Oisterwijk

Op zondag 30 juni is de tweede editie van de O’pen Atelierroute Oisterwijk. Het is …