Foto: Hartstichting

Hartveilig Sint-Michielsgestel

KBO Sint-Michielsgestel en Bint verzorgen samen een informatiebijeenkomst op donderdag 21 februari van 14.30 tot 16.30 uur over alle in en outs van ‘Hartveilig Sint-Michielsgestel’ in de grote zaal van ontmoetingshuis De Beemden.

Elk jaar krijgen 15.000 mensen in Nederland een hartstilstand. Een netwerk van snel bereikbare AED’s en vele getrainde hulpverleners kunnen door een 112-melding opgeroepen worden om direct hulp te verlenen aan het slachtoffer. Elke minuut telt in dit geval.

De voorzitter van de stichting Hartwacht Sint-Michielsgestel, Jan Uijlings, is bereid gevonden om aan de hand van veel beeldmateriaal en dia’s de onderwerpen hartstilstand, AED’s en de inzet van vele hulpverleners te presenteren. Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt de werkwijze toegelicht en de inzet van burgerhulpverleners benadrukt. Het zal een interessante bijeenkomst worden waarvoor iedere 55-plusser, vanuit elke dorpskern, welkom is.

Kijk ook bij

Cursus Sterrenkunde in Den Bosch

Galaxis, de afdeling ‘s-Hertogenbosch van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS), verzorgt …