Hart voor yoga, hart voor de wereld

Yogastudio WISH uit Vught gaat actief oude yogamatten inzamelen zodat deze gerecycled kunnen worden. De yogamatten die vaak gemaakt zijn van pvc, natuurlijk rubber of plastic, zouden als afval een belasting voor het milieu vormen. WISH laat de matten recyclen tot nieuw basismateriaal. Om die missie kracht bij te zetten, geeft het een premie aan iedereen die een mat inlevert: zij krijgen 15% korting op een nieuwe mat óf een gratis yogales.

Yoga is enorm populair en die populariteit stijgt nog steeds. In Nederland is het zelfs de snelstgroeiende sport. De markt voor yoga-artikelen groeit daarmee ook. Veel van de mensen die yoga beoefenen, willen al gauw een eigen yogamat. De keus daarin is enorm: van eenvoudige matten van de grossier, tot aan luxe matten die worden aangeboden door celebrities. Maar één ding hebben de matten gemeen: ze slijten allemaal. Je springt er gewoon doorheen. En ongeacht of een mat dan van plastic is of van Oeko-Tex of welk mooi ander materiaal ook: weggooien belast het milieu.

WISH zag dit probleem en is op zoek gegaan naar een partij die het materiaal uit de oude matten herbruikbaar kon maken. Die werd gevonden. Jozijn Hogendoorn van WISH: “Zij kunnen alle yogamatten recyclen tot een basisproduct, waarvan weer nieuwe matten gemaakt gaan worden. Om dat ook eco-vriendelijk te doen, is het van belang dat we flinke hoeveelheden matten kunnen aanleveren. Vandaar dat we een premie geven op het inleveren. Wie de moeite neemt om de oude mat in te leveren op de Taalstraat 64 in Vught krijgt een gratis les of 15% korting op een nieuwe mat.

Kijk ook bij

Foute Kerstbingo zaterdag 9 december

Een avond vol gezelligheid met glühwein, kerstmutsen, kerstmuziek, een optreden van Jack van Raamsdonk en …