‘hart for her’ 15 jaar! Gezond leven is een bewuste keuze

Vijftien jaar geleden begon Miranda Caliari de eerste fitnessclub voor vrouwen in Vught, aan het Moleneindplein. ‘No man, no mirror’ was de opzet zodat vrouwen in een ‘veilige’ en persoonlijke omgeving aan hun body en levensstijl konden werken. De passie van Miranda om vrouwen te coachen naar een goede conditie en een fit lijf, is nog geen spat minder dan toen.

Door Molly Witlox

Na vijftien jaar ervaring is Miranda zelfs overtuigender en krachtiger in haar stelling dan ooit. “Na al die jaren is mijn standpunt nog uitgesprokener geworden. Ik durf nu te stellen dat gezond leven in ieders geval echt een bewuste keuze is. Het gaat niet vanzelf, maar iedereen kan het. Mijn ervaring met mijn leden is dat het doorbreken van een ongezond eetpatroon en te weinig beweging een heel proces is van motivatie en doorzettingsvermogen. Ik voel het als een missie om vrouwen hierbij over die streep te trekken, zodat zij zélf tot die bewuste keuze komen en ervoor gaan om voortaan gezond en fit door het leven te gaan”, vertelt Miranda gepassioneerd.
“Oud en jong, maakt niet uit!” benadrukt zij. Het persoonlijk coachen wat voeding en levensstijl betreft doet Miranda Caliari zélf onder de naam P.S. Food & Lifestyle. Het staat los van ‘hart for her’, maar is natuurlijk een mooie combinatie met de trainingsprogramma’s en groepslessen die door ‘hart for her’ worden gegeven.
De basis van ‘hart for her’ is nog steeds het circuit, waarin binnen 40 minuten individueel onder professionele begeleiding met hydraulische apparatuur in combinatie met functionele oefenvormen wordt getraind. Hierbij staan de volgende doelen centraal: conditie, spierkracht, coördinatie, balans en souplesse.

Persoonlijke benadering
De persoonlijke benadering en kleinschaligheid zijn de grote kracht van ‘hart for her’, waardoor de club de afgelopen vijftien jaar een groot vast ledenbestand heeft opgebouwd. Ook worden elke week het trainingscircuit en de groepslessen aan de hand van verschillende thema’s veranderd. “De afwisseling in ons lesaanbod is een heel belangrijke factor; het trainen moet voor de leden verfrissend en uitdagend blijven”, licht Miranda toe. Door Covid-19 moest ook ‘hart for her’ acht maanden dicht. Maar Miranda, haar twee dochters Michelle en Jessica en dansdocent Natasha, het vaste professionele team van ‘hart for her’, gingen dóór en boden elke week weer, een nieuwe workout online aan. Tijdens de tweede lockdown gingen de workouts zelfs live, wat de verbondenheid onder de leden met de club nog meer versterkte. “Dit heeft ons enorm veel goodwill en support opgeleverd”, vertelt Miranda. “Daarom vieren wij héél graag ons vijftienjarig bestaan in de club, mét en vóór onze leden.”

Jubileumweek
In het kader van het jubileum worden gedurende een week evenementen georganiseerd zoals sessies kickboxen, Latin dance en een outdoortraining. Ook is er een masseuse in de club en kunnen de leden voor een huidscan bij een schoonheidsspecialiste terecht. Alles is gericht op het welzijn van de leden. Onder het motto ‘heb ontzag voor je body’. Miranda Caliari kan het niet genoeg benadrukken. Jubileumweek tussen zaterdag 13 en zaterdag 20 november: Baarzenstraat 21a in Vught.

Kijk ook bij

Benefietconcert met Og3ne en Emmelie

Op vrijdag 23 december om 20.00 uur is de Ruwenberg het kerstdecor voor het benefietconcert …