Home / Algemeen / Harmonie Kunst Adelt huldigt 4 jubilarissen
Patisserie De Rouw
De vier jubilarissen van Harmonie Kunst Adelt, vlnr.: Ad Verboven (50 jaar), Moniek Hendriks (12,5 jaar), Hans van Rooij (50 jaar), Jo van Wijk (40 jaar). (Foto: Bart Meesters)

Harmonie Kunst Adelt huldigt 4 jubilarissen

Harmonie Kunst Adelt uit Helvoirt verzorgt zondag 20 januari tussen 12.15 en uiterlijk 13.30 uur het 48e Nieuwjaarsconcert van ’Noten op de Noen’, in de Oude Kerk te Helvoirt. Na afloop wordt, in harmoniezaal De Notenkraker, een viertal leden in het zonnetje gezet vanwege hun langdurig lidmaatschap.

Moniek Hendriks begon 12,5 jaar geleden met het bespelen van de trompet. Een periode was zij even wat minder actief in verband met haar verblijf in het buitenland. Jo van Wijk is 40 jaar lid en speelde vele jaren mee in het harmonieorkest op bariton. Vanaf 2015 is hij nu rustend lid, maar in zijn actieve periode heeft hij zich volop ingezet voor Kunst Adelt. Toen een aantal jaren geleden De Notenkraker werd verbouwd, heeft hij de bar ontworpen en gebouwd. Nog elke week wordt er door velen met veel plezier en genot gebruikgemaakt van dit staaltje vakmanschap.

Er zijn twee leden die maar liefst een halve eeuw verbonden zijn aan Kunst Adelt. Hans van Rooij bespeelt de pauken en daarnaast verricht hij allerlei hand- en spandiensten voor de muziekvereniging. Hij onderhoudt het interieur van De Notenkraker, maar ook rondom het gebouw ziet het er keurig uit dankzij Hans. Bovendien is hij lid van de commissie Vrienden van Kunst Adelt en staat hij altijd klaar om acties zoals Plantjesverkoop en Kledingmarkt mee te ondersteunen.

Ad Verboven is meteen toen hij vanuit Vught in Helvoirt kwam wonen, lid geworden van de harmonie en blaast nu 50 jaar op zijn trompet in het harmonieorkest. Vele jaren als bazuinblazer van de dorpsomroeper op, toen nog, Koninginnedag. Verder heeft hij tussen 1988 en 2009 de functie van secretaris vervuld. Nog steeds heeft hij het beheer over het instrumentarium. Ook de bezettingsagenda van De Notenkraker wordt door hem gecoördineerd. Daarnaast is Ad altijd overal voor in te zetten. Actief in de commissie ‘Oud IJzer’ en ook bij allerlei andere acties steekt Ad de handen graag uit de mouwen. Kortom, Hans en Ad zijn twee gouden leden.

Iedereen is van harte welkom om het harmoniekwartet te komen feliciteren tijdens de gezellige nieuwjaarsbijeenkomst van Harmonie Kunst Adelt

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

Verruimde openingstijden DePetrus

DePetrus houdt voorlopig nog aangepaste openingstijden aan: op maandag tot en met vrijdag is het …