Jeroen van der Heijden met vaatje verse haring (foto: Ruud Strobbe)

Haringparty Kiwanis Club Vught weer succesvol

De Brabantse Haringparty door Kiwanis Club Vught was ook dit jaar een succes. Woensdag 12 juni om 17.00 uur opende Jeroen van Dam, President Kiwanis Club Vught, de party en daarna werd geld ingezameld voor het Kiwanis Fonds Vught en Stichting Prinses Máxima Centrum. De uiteindelijke opbrengst voor de goede doelen was 2500 euro.

Landgoed Huize Bergen in Vught was het trefpunt van lokale en regionale ondernemers. Diverse sprekers lichtten het belang van de inzameling toe en prezen de manier waarop Kiwanis juist die kinderen ondersteunt, die het hard nodig hebben.

Schilderij Jos van Uijtregt (foto: Ruud Strobbe)

Veiling
Zoals het een goede haringparty betaamd, werd een van de eerste vaatjes verse haring geveild. De geveilde harington werd voor de Brabantse Haringparty speciaal gemaakt door de kuiper van het Zuiderzee museum Enkhuizen. Andere veilingitems waren onder andere een maar liefst 6 liter grote fles rosé en een schilderwerk van Galerie Jos van Uijtregt.

Loterij
Voor het eerst werd naast de veiling nu ook een loterij gehouden. De loten waren zeer in trek en gaven een welkome bijdrage aan de opbrengst voor de goede doelen van Kiwanis Club Vught. Door de weersomstandigheden werd de gebruikelijke voortuin ingewisseld voor de het sfeervolle Koetshuis. Landgoed Huize Bergen werd in 1927 bewoond door Charlotte en Willem van Beuningen. Dit sociaal bewogen echtpaar is door hun vele goede daden voor de gemeenschap van Vught niet onopgemerkt gebleven en dit sluit prima aan bij de doelstellingen van Kiwanis.

Muzikale omlijsting
Jazzband ‘JoepEnzo’ zorgde voor de muzikale omlijsting waarmee het geheel in sfeervolle stijl werd beleefd. Het programma werd afgesloten met een liveoptreden van de drie dames van de Soul Diva’s. Met hun aansprekende repertoire in een combinatie van Beyoncé, Motown-hits en andere soulmuziek, werden een voortreffelijke middag en avond afgesloten.

Kijk ook bij

Danmârzo blaast het jaar uit

Zaterdag 10 december Oliebollenblaos! Zaterdag 10 december houdt Carnavalsvereniging en Blaaskapel Danmârzo traditiegetrouw de Oliebollenblaos. …