Halder pakt uit met tweedaags lentefeest

Je kunt er heerlijk struinen over de Vrijmarkt, genieten van live-optredens, heerlijk ‘terrassen’ en je kroost een geweldige middag bezorgen op de mini-kermis. Halder is op zaterdag 19 en zondag 20 mei het prachtige decor van de jaarlijkse Voorjaarsfeesten. Voor de organisatie tekent carnavalsvereniging De Dors(t)vlegels. Hoofdsponsor van het evenement is Geerts Adviesgroep.

Het tweedaagse evenement is als een feestslinger die kleur geeft aan de lente. Onder het motto ‘een klein buurtschap een groot feest’ worden jong en oud getrakteerd op een veelzijdig programma in het tussen Gestel en Vught gelegen buurtschap. De openingsavond staat geheel in het teken van live-muziek. Zaterdagavond 19 mei is het podium voor coverband The Oldtimers met in de gelederen Gestelnaar Tonnie van den Bosch. De band grijpt terug op het rock- en poprepertoire van de jaren zestig en zeventig. Geïnspireerd door iconen als The Stones, The Eagles en Elvis bezorgen The Oldtimers rockklassiekers een tweede leven. Liefhebbers van ‘golden oldies’ weten dat The Oldtimers garant staat voor kwaliteitsmuziek en kan putten uit een breed repertoire. Het optreden van The Oldtimers start om 21.00 uur.

Vrijmarkt op 20 mei
In de Romeinse tijd was Halder vanwege zijn ligging in het stroomgebied van de Dommel een belangrijke nederzetting en een economisch centrum. De jaarlijkse vrijmarkt doet die handelstijden herleven. Door het veelzijdige aanbod is de Halderse Vrijmarkt uitgegroeid tot een begrip in de verre regio. De markt telt maar liefst 110 kramen. Bemand door particulieren die hun zolder hebben leeggemaakt. Onder de spullen die aan de man worden gebracht is van alles te vinden. Van boeken tot antiek servies; van lampenkampen tot een plastic brandweerauto. De Vrijmarkt start om 11.00 uur en wordt muzikaal omlijst met een optreden van zangtrio GeRiTo. Drie muzikale vrienden uit Heeswijk-Dinther en Gestel die zowel Nederlandstalige als Engelstalige feestnummers vertolken.

Uitje voor het hele gezin
De Voorjaarsfeesten zijn aantrekkelijk voor alle leeftijdsgroepen. Maar voor de kinderen legt de organisatie een extra grote rode loper uit. Op de mini-kermis draaien zondag 20 mei de attracties op aangepaste snelheid. In de middaguren zorgt Quickback in de feesttent voor muzikaal vuurwerk. De band keert na een succesvol debuut in 2014 terug op Halderse bodem. Quickback neemt de bezoekers mee in een feest van herkenning en blaast het stof van klassiekers van The Beatles, The Rolling Stones, Creedence Clearwater Revival en The Mavericks. De leden van de band hebben hun thuisbasis in Den Dungen en Gestel.

Pareltje in de Meijerij
Halder, normaliter een oase van rust, verandert met de Voorjaarsfeesten in een populaire bestemming voor veel mensen uit de hele Meierij . Gezelligheid en gemoedelijkheid komen samen in een tweedaags evenement dat vaak ook de zegen van de weergoden heeft. Hopelijk schijnt ook de komende editie het lentezonnetje uitbundig. Want dan laat Halder echt zijn mooiste gezicht zien als een pareltje in de Meierij.

Kijk ook bij

Inschrijving Zomerschool Vught start vandaag

Over enkele weken breekt weer een mooie periode aan: Liefst 7 weken lang kunnen 55-plussers …