De heer en mevrouw Akerboom ontvangen de penning van Europarlementariër Van Nistelrooij (rechts)

Haarenaar Jacques Akerboom ontvangt Prijs van de Europese Burger

Jacques Akerboom uit Haaren is een van de twee Nederlandse winnaars van de Prijs van de Europese Burger 2018 van het Europees Parlement. Vrijdagmiddag 14 september kreeg hij de prijs uitgereikt voor zijn verdiensten voor het behoud van monumenten. De legpenning werd overhandigd door CDA-Europarlementariër Lambert van Nistelrooij. De feestelijke uitreiking vond plaats in het gemeentehuis van Haaren.

De heer Akerboom is oprichter van Monumentenwacht Noord-Brabant, een organisatie die zich bezighoudt met het behoud van monumenten in Brabant en daarbuiten. Door de Monumentenwacht ook op te zetten in andere Europese landen, heeft Akerboom bijgedragen aan Europese samenwerking. Daarnaast is hij adviseur voor verschillende Europese universiteiten op het gebied van cultureel erfgoed.

Bij de feestelijke uitreiking mocht Jacques Akerboom de felicitaties in ontvangst nemen van onder andere Jeannette Zwijnenburg-van der Vliet, burgemeester van Haaren, en Danny de Paepe, Hoofd a.i. van het Bureau van het Europees Parlement in Nederland.

Het Europees Parlement kent de Prijs van de Europese Burger jaarlijks toe aan maximaal 50 personen en organisaties die uitdrukking geven aan Europese waarden of die zich verdienstelijk hebben gemaakt op het gebied van grensoverschrijdende of culturele samenwerking, of het verbeteren van wederzijds begrip tussen burgers van de Europese Unie.

Kijk ook bij

Lezing over zonsverduisteringen en andere eclipsen

Op donderdag 27 juni geeft Urijan Poerink bij Sterrenwacht Halley in Vinkel een publiekslezing over …