Haalt Izzie Harleman het nationale Ballet?

Izzie Harleman uit Vught, 13 jaar, zit sinds 3,5 jaar op de Nationale Balletacademie in Amsterdam. Ze begon halverwege NBA 1 en reist al die tijd dagelijks op en neer met de trein tussen Den Bosch en Amsterdam-Zuid. Izzie begon op 5-jarige leeftijd bij balletstudio Geraldine in Den Bosch.

Vlak voor de meivakantie kreeg het Vughtse talent te horen dat ze na de zomervakantie door is naar NBA 5. Toen Izzie begon in de eerste zaten er 22 kinderen in de klas en nu zijn er nog maar 5 over. Haar droom is om de NBA, die loopt tot en met 7, af te maken en daarna het hbo van de Balletacademie te volgen. Uiteindelijk hoopt zij op een plaats bij het Nationale Ballet. De weg is lang en zwaar met ook nog geregeld repetities en trainingen op zaterdagen. Tegelijkertijd volgt ze onderwijs op het Gerrit van der Veen College in Amsterdam, een kleinschalige cultuurprofielschool voor havo en vwo waar creativiteit en cognitie hand in hand gaan. Daar gaat zij na de zomervakantie van 2 naar 4 vwo. Zo hoopt Izzie ook haar vwo-diploma te halen. In juli gaat zij naar Helsinki om daar een
‘summercourse’ van twee weken te volgen bij de Nationale Balletacademie. In februari van dit jaar is er een korte documentaire uitgezonden over Izzie.

Mooi om een passie te hebben voor ballet en je dromen na te jagen. Ergens voor gaan, ook al weet je nu nog niet zeker of je het gaat halen omdat je elk jaar opnieuw examen moet doen, geblesseerd kunt raken of toch niet goed genoeg blijkt te zijn. Izzie volgt haar hart.

Kijk ook bij

Doe mee aan de huisdier look-a-like challenge!

En win een professionele fotoshoot met je huisdier, aangeboden door knapdier.nl – Fotografie Doe samen …