Het tennisteam van Gymnasium Beekvliet: Noor Scholten, Jonas van Berkel, Bruno de Groot en Björn Faber

Gymnasium Beekvliet pakt badminton- en tennistitel

Op Gymnasium Beekvliet worden leerlingen niet alleen intellectueel uitgedaagd, maar ook sportief. Vrijdag 9 juni nam een diverse groep leerlingen (van klas 1 tot en met 4) deel aan de landelijke finaledag van ‘Olympic Moves’. Uiteindelijk won Gymnasium Beekvliet twee titels, met badminton en tennis.

Olympic Moves laat scholieren tussen de 12 en 19 jaar kennismaken met diverse vormen van sport. In 18 verschillende sporten werd tijdens de regionale finales door maar liefst 27.000 middelbare scholieren gestreden om een felbegeerde plek in The School Final. Op vrijdag 9 juni gingen de ruim 6.000 overgebleven finalisten de uitdaging met elkaar aan om het kampioenschap voor scholen. Een dag samen vol sport en plezier!
Beekvliet nam deel aan de sporten voetbal, hockey, tennis en badminton.

In de badmintonfinale pakten de eerste- en tweedeklassers Tijn Roovers, Lees Cremers, Juna Groenevelt, Zara Dierckx en Kim Heuveling de Nederlandse titel schoolbadminton. Dit ging zeker niet vanzelf. Ze speelden veel spannende wedstrijden, die ze steeds met 3-2 wisten te winnen.

Ook de tennissers (uit klas 3 en 4) Jonas van Berkel, Björn Faber, Bruno de Groot en Noor Scholten pakten de titel. Zij kunnen zichzelf nu Nederlands kampioen recreatief schooltennis noemen. De vier wonnen alle wedstrijden met overmacht. Twee mooie prestaties waar Beekvliet trots op mag zijn!

Kijk ook bij

Politie waarschuwt voor nepagenten

De politie Oost-Brabant krijgt steeds meer meldingen van oplichters die zich voordoen als medewerkers van …