Gymnasium Beekvliet bereidt zich voor op robotwedstrijd First Tech Challenge

Op zaterdag 5 oktober van 11.00 tot 16.00 uur wordt op Gymnasium Beekvliet in Sint-Michielsgestel de startersbijeenkomst van de robotwedstrijd First Tech Challenge gehouden. Teams van verschillende scholen testen hun robots op het officiële wedstrijdveld, waar ze hun eerste oefenwedstrijden houden. Het is een voorbereiding op de officiële wedstrijden, die in de komende maanden op zes verschillende locaties worden gehouden. Het slotstuk is de nationale finale, die op 8 februari op het Newmancollege in Breda wordt gehouden.

De First Tech Challenge is een wereldwijde robotwedstrijd, waaraan veel Nederlandse scholen meedoen. De teams ontwerpen, programmeren en construeren hun robot om specifieke opdrachten uit te voeren. De robots en het wedstrijdelement zorgen natuurlijk voor spanning, maar dat is niet het enige waar de First Tech Challenge om draait. Plezier met elkaar, nauwe samenwerking en kennisdeling met andere teams zijn van groot belang. Dit wordt ook wel gracious professionalism genoemd; een belangrijke pijler binnen deze First Tech Challenge.

Het gaat om inventieve ontwerpen bedenken, slim programmeren, creatief problemen oplossen en samen komen tot een oplossing: allemaal zaken die Gymnasium Beekvliet leerlingen graag wil meegeven. De First Tech Challenge biedt daarvoor een ideale mogelijkheid. Dit jaar nemen twee teams van Beekvliet deel, bestaande  uit  Jan van Baast, Thijs Balk, Tom de Bont, Rens Bunkers, Guus Dohmen, Huub de Haan, Sem de Haan, Rosa Klokgieters, Amy de Krijger, Bas Krikke, Gijs van Oorschot en Boudijn Wessels. Zij gaan de uitdaging aan!

Kijk ook bij

Kom gratis luisteren naar een mooi verhaal

Voorleeslunch Dit jaar wordt de tiende editie van ‘De Nationale Voorleeslunch’ gehouden. Ter gelegenheid hiervan …