Grote snoezelactie voor het ‘HebeHuis’

Vorig jaar zijn er diverse acties geweest van vele mensen, scholen en bedrijven uit Vught om geld op te halen voor ‘De grote snoezelactie’: een snoezelkamer voor Hebe. Deze actie is gestart door de zusjes van Hebe.

Mette (12): “Hebe is ernstig meervoudig gehandicapt, ze heeft trisomie 9 mozaïek. Ze is negen jaar, maar in haar hoofd is ze nog maar 1 jaar. Ze kan niet goed tegen drukte en prikkels. Ze heeft vaak verdriet of wordt boos.” Loeke (7): “In haar snoezelkamer kan ze rustig worden en lekker genieten van lichtjes en muziek en dingen om naar te kijken.” Mette: “Dat is eigenlijk het enige plekje waar ze kan ontspannen.”

Loeke en Mette haalden heel veel geld op met het verkopen van zelfgemaakte sieraden. Met hun klasgenootjes verkochten ze koekjes en haalden lege flessen op. Mensen maakten kaarten die ze verkochten, ‘Bakken met liefde’ verkocht chocolade en een deel ging naar het HebeHuis, Eric Borrias speelde een benefietvoorstelling en langzaam groeide het bedrag voor de snoezelkamer. Ook Albert Heijn aan de Stationsstraat hield een statiegeldactie. Op dit moment doneren mensen nog steeds via de Gofundme-pagina van Loeke en Mette. Ook verzamelen de Waste Watchers statiegeld voor het HebeHuis en kun je nog steeds in het winkeltje op de website terecht voor leuke cadeautjes. Daar kun je ook lezen wat het HebeHuis is en waarom het is opgericht. Binnenkort komt er een bedrijf om een ontwerp te maken voor Hebes super-snoezelkamer. De Stichting care for Life heeft een waterbed gedoneerd. Mette: “We vinden het zo lief dat zoveel mensen meedoen. We hadden nooit verwacht dat we zo’n groot bedrag op konden halen. Het is ook gewoon leuk om te doen. We willen iedereen héél erg bedanken!” Loeke: “Ik hoop dat de snoezelkamer snel af is en heel mooi wordt.” Mette: “Ik denk dat Hebe het eerst een beetje spannend zal vinden en dan heel leuk. Ze kent het gebaar voor snoezelen al!” Meer informatie en het winkeltje zijn te vinden op www.hebehuis.nl

Kijk ook bij

Kom gratis luisteren naar een mooi verhaal

Voorleeslunch Dit jaar wordt de tiende editie van ‘De Nationale Voorleeslunch’ gehouden. Ter gelegenheid hiervan …