Optocht 2018

Grote optocht Dommelbaorzedurp

Op zondag 3 maart trekt de jaarlijkse grote optocht door de straten van Dommelbaorzedurp. Ruim een half uur eerder dan u gewend bent, start de grote optocht om 13.33 uur vanaf het Moleneindplein.

De organisatoren hopen dat iedereen zijn blauw-gele hart openstelt, zodat zij u allemaal mogen begroeten als deelnemer of als toeschouwer. Versier je huis of hang een blauw-gele vlag buiten en de poster uit de Dommeldurper voor het raam zodat je ook als toeschouwer langs de route van de optocht terecht kunt spreken van ‘Heel apart zo’n blauw-geel hart’. De ‘Zjurie’ is reeds in retraite om tezamen de beoordelingscriteria te bespreken. Ja ja, evenals voorgaande jaren neemt de ‘Zjurie’ haar taak zeer serieus in deze ludieke tijden. Begint je blauw-gele hart al te kriebelen of heb je ineens een briljante ingeving, dát fantastische idee of heb je gewoon zin om mee te lopen met een goede act, doe dan vooral gewoon mee. Meld je op zondag voor vertrek van de optocht bij de optochtcommissie of bij de ‘Zjurie’!

Route
Het carnavalsthema voor dit jaar luidt: ‘Heel apart zo’n blauw-geel hart’, een thema dat zeker voor veel inspiratie zal kunnen zorgen en waar velen ongetwijfeld op een creatieve manier mee uit de voeten kunnen. De start is op het Moleneindplein en dan via de Molenstraat, Repelweg, Hoogstraat, Vlasmeersestraat, St-Elisabethstraat, Kapellaan, Helvoirtseweg, Koestraat, Kerkstraat, Kloosterstraat, Vliertstraat, Leeuwensteinlaan en daarna naar het Raadhuisplein, waar de optocht zal worden ontbonden. De uitslag en prijsuitreiking van de Grote optocht zal door Prins Alfredo XX om 20.11 uur in Prinsenhof de Speeldoos bekend worden gemaakt na de uitreiking van D’n Bertus.

Kijk ook bij

Wildbeheereenheid investeert in broedsucces van wilde eend – mét resultaat!

Wildbeheereenheid Broek en Duin (belast met jacht, populatiebeheer en schadebestrijding op 12.500 ha binnen de …