Home / Algemeen / Grote Gestelse Vlooienmarkt 16 juni
Patisserie De Rouw

Grote Gestelse Vlooienmarkt 16 juni

Op zondag 16 juni van 10.00 tot 16.00 uur in manege de Aula aan de Gemondseweg in Sint-Michielsgestel wordt de tweejaarlijkse Grote Gestelse Vlooienmarkt weer gehouden. Het bijzondere aan deze vlooienmarkt is dat naast de omvang (meer dan 70 kramen) de koopwaar volledig gesorteerd wordt aangeboden.

Zo zijn er kramen met louter elektronica, kleding, boeken, speelgoed, enz. Daarnaast worden zeer bijzondere items bij opbod verkocht door veilingmeesters. Ook in de kramen zelf kun je nog echt je slag slaan met dat speciale Kuifje-album of een vintage pick-up voor die zeldzame elpee van de Beatles, die je tussen 2 platen met Duitse blaasmuziek vandaan viste. Verder ontkom je tijdens een rondgang in het binnen- en buitengedeelte natuurlijk niet aan een stukje geschiedenis met het bijbehorende jeugdsentiment: “Pap, wat is dit voor een zwart ding met die nummers in die rondjes?” “Dat is een bakelieten telefoon, jongen. Daar belden de mensen elkaar vroeger mee op en al die telefoons waren via draadjes met elkaar verbonden. Nee, daar kon je niet mee appen.”

Opbrengst voor Gestelse jeugd
Het is ook bijzonder dat de kramen niet worden bemand door particulieren of bedrijven, maar door een heel leger van meer dan 100 vrijwilligers. Zij komen graag met u een faire prijs overeen voor de koopwaar. De netto-opbrengst van de markt komt immers geheel ten goede aan jeugdactiviteiten binnen de kern Sint-Michielsgestel.

Hapje, drankje, muziekske
Zin om even lekker te zitten na het rondstruinen tussen de brocante, leuke meuk en prullaria? Neem gerust plaats op het terras voor een hapje en een drankje. Geen tijd om je te vervelen, want tijdens de markt zullen er optredens te bewonderen zijn van de Gemondse kapel en de slagwerkgroep van Harmonie Sint-Michael. De entree bedraagt tot 11.00 uur 3,50 euro, daarna 2,50 euro. Kinderen t/m de basisschoolleeftijd zijn gratis.

Happy hour
Tussen 15.00 en 16.00 uur is er het traditionele ‘happy hour’. Voor 5 euro mag je net zoveel meenemen als 2 handen kunnen dragen, hoe creatief kun je zijn? Koop je deze unieke Happy Hour-kaart meteen bij binnenkomst, dan betaal je hiervoor slechts 2,50 euro.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

Schatten van Vught – het Musschengilde

Het Vughts Museum in DePetrus was dicht en daarna beperkt open vanwege de coronacrisis. Daarom …