De Veterinaire Specialisten zijn te vinden in het rood omcirkelde gebouw

Grootste dierenziekenhuis van Zuid-Nederland opent in Vught

Maandenlang is er op het terrein van Fort Isabella in Vught hard gewerkt aan het realiseren van een bijzonder ziekenhuis. Honden en katten die zijn verwezen door dierenartsen uit heel het land, worden hier door een team van specialisten behandeld. Daarmee heeft Vught nu het grootste dierenziekenhuis van Zuid-Nederland. Het verwijscentrum van Veterinaire Specialisten wordt zaterdag 20 mei officieel geopend door burgemeester Van de Mortel. Aansluitend is er een gezellig openingsevenement voor jong en oud met onder meer spectaculaire demo’s, een high tea voor honden, een braderie, leuke activiteiten voor kinderen en een goodiebag voor alle bezoekers.

Het dierenziekenhuis is in veel opzichten te vergelijken met een ziekenhuis voor mensen. De patiënten komen op afspraak langs na te zijn verwezen door hun eigen dierenarts of komen zelf voor een second opinion. De specialisten hebben geavanceerde onderzoeksapparatuur als een snelle 64-slice CT-scan, röntgenapparatuur en een eigen laboratorium. De kliniek beschikt over diverse operatiekamers en multifunctionele onderzoekskamers. De honden en katten kunnen over het algemeen na behandeling meteen weer naar huis. De aan het dierenziekenhuis verbonden specialisten zijn allemaal officieel in Nederland en/of Europa geregistreerd. De specialismen chirurgie, neurologie, interne geneeskunde, orthopedie, diagnostische beeldvorming (radiologie, echografie, CT-scan) en oogheelkunde  zijn vertegenwoordigd bij ‘Veterinaire Specialisten’.

Goede reputatie
‘Veterinaire Specialisten’ vestigde zich in 1989 in een monumentaal pand in het centrum van Oisterwijk. Daar bouwde het verwijscentrum een goede reputatie op, mede door persoonlijke betrokkenheid bij de dieren en hun eigenaren. In Oisterwijk was er geen ruimte voor groei terwijl dat wel een langgekoesterde wens was. Op het prachtige, bosrijke terrein van Fort Isabella was deze ruimte er wél.

Opening
De officiële opening van Veterinaire Specialisten is zaterdag 20 mei. Burgemeester Van de Mortel zal om 11.15 uur het verwijscentrum officieel openen, samen met zijn hondje Trix, die al eens werd behandeld door een van de specialisten. In de middag, tussen 13.00 en 17.00 uur, is er een groot openingsevenement voor jong en oud op het terrein rond de kliniek waarbij iedereen welkom is. Er zijn diverse spectaculaire demonstraties met honden. Bezoekers kunnen met hun hond deelnemen aan een packwalk (groepswandeling), er is een braderie en er zijn leuke activiteiten voor kinderen zoals een knuffeldierendokter. Ook nemen dertig honden plaats aan een feestelijk gedekte tafel voor een echte High Tea met lekkere hondentaartjes.

Kijk ook bij

Vier orgelconcerten in Cathrienkerk Den Bosch

Op vier achtereenvolgende zaterdagmiddagen in de maand mei vindt in de Cathrienkerk aan de Kruisbroedershof …