Home / Algemeen / Groots Bevrijdingsfeest in Vught-Centrum
Patisserie De Rouw
Het Fanfarekorps der Genie

Groots Bevrijdingsfeest in Vught-Centrum

Met activiteiten voor alle leeftijden startte zaterdag om 13.00 uur de viering van 75 jaar bevrijding. Mede door het prachtige weer bezochten duizenden het centrum om er te genieten van de taptoe, van het Fanfarekorps der Genie, het kunstwerk ‘Gevlucht uit Kamp Vught’, vrijheidssymbool ‘De vrijheidsrok’, waaraan meer dan duizend kinderen hebben gewerkt, en een aantal oude ambachten.

Veel aandacht was er eveneens voor de tentoonstelling in DePetrus ‘De laatste oorlogsmaanden’, én bezichtiging van de schuilkelder van ‘slagerij Van Leusden’. Deze goed georganiseerde dag werd afgesloten met een lichtjesoptocht vanaf het station via de Lambertustoren naar het centrum, een gratis diner voor duizend personen, verzorgd door Vincent Bol van Gereghthof en Ralf Brinkhof van Klavertje 4, en met muziek van Vughtse muzikanten als het Vughts Mannenkoor, Harmonie Kunst & Vriendschap en Musical Intermezzo, gepresenteerd door Wieneke Remmers.

Meer hierover leest u in Het Klaverblad van woensdag 30 oktober.

Klik op onderstaande foto’s om te vergroten.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

“Als ik teken verveel ik mij niet”

August von Bonstetten (1796-1878), een Zwitserse soldaat in ’s-Hertogenbosch ‘Buitenlandse’ namen voor echte Bosschenaren vormen …