De ovonde bij slijterij De Gouden Ton

‘Groene’ rotondes naar Vughts ontwerp

Hebben we het over de Vughtse rotondes, dan draait het meestal om verkeer, klinkers en asfalt. Maar de laatste tijd groeit en bloeit het tussen de auto’s en fietsers. Onze rotondes blijken namelijk ook heel geschikt als groene oases van biodiversiteit. Naar eigen Vughts ontwerp.

Biodiversiteit staat hoog op de agenda van het Vughtse college. De groeiende variatie aan flora en fauna krijgt steeds meer ruimte. Dat gebeurt natuurlijk vooral in de Vughtse plantsoenen, parken en groenstroken, maar het groen gedijt ook uitstekend op de verkeersrotondes. Zo presenteert de gemeente zich ook voor het passerend verkeer met een groen visitekaartje.

Naar Vughts ontwerp
Aardig om te vermelden, is dat de gemeentelijke ‘BOR’, de afdeling Beheer Openbare Ruimte, de inrichting van de rotondes met eigen kennis en kunde aanpakte. De plannen voor alle beplanting zijn van voorman Jack Traa; de medewerkers van de diverse wijken maakten er verder werk van. Bij de ovonde is de lokale onderhoudsploeg bij aanleg én ontwerp van het groen betrokken. De ploeg bestaat uit Jan van de Veerdonk, Martien van Berkel, Jack Traa en Gallid Al-Sarayfi.

Kijk ook bij

Clinic Marc Lammers bij De Lichtstraat

Vrijdag 18 juni kregen de kinderen van de groepen 6/7/8 van de Vughtse basisschool De …