(Foto: Ben Nienhuis)

Gratis Museumavond in Design Museum Den Bosch en Het Noordbrabants Museum op 3 november

Ontdek het museum in een ander licht! Op vrijdag 3 november houden Het Noordbrabants Museum en Design Museum Den Bosch een gratis Museumavond. Een avond vol kunst, muziek, spoken word, dj’s, rondleidingen, performances – en meer.

In Design Museum Den Bosch
Lang leve de liefde! In Design Museum Den Bosch vier je tijdens de Museumavond alle mogelijke vormen van de liefde, in het kader van de tentoonstelling Ontworpen liefde. Laat een liefdesbrief op maat schrijven door de postillon d’amour, krijg een antwoord op al je liefdesdillema’s tijdens een consult bij de Liefdesdokter of schuif aan bij de poëzieworkshop om een razend romantisch liefdesgedicht te schrijven. En durf jij het aan om de queer- en vrouwvriendelijke stripclub Striptopia te bezoeken? Behoefte aan een rustig momentje? Doe dan mee met de korte rondleidingen door Ontworpen liefde of teken je eigen landkaart in de expositie Mapping Modernity – moderniteit in kaart.

In Het Noordbrabants Museum
Midden in de tentoonstelling Brueghel: de familiereünie ontdek je voor één avond nieuwe en verrassende verhalen tijdens de spoken-word-tour. Verderop, in de Tuingalerij van het museum, komen twee werelden samen in een muzikale performance bij de kunstwerken van Hemaseh Manawi Rad. Op het voorplein van het museum maak je in het avondlicht kennis met een indrukwekkend nieuw kunstwerk in de museumcollectie – waarover tijdens deze Museumavond een korte film in première gaat. Liever zelf aan de slag? Ontdek je eigen talent en schuif aan voor een workshop droge-naald-etsen.

Praktische zaken
De Museumavond, en alle activiteiten tijdens de avond, zijn gratis toegankelijk. Reserveren is niet nodig. Het Noordbrabants Museum en Design Museum Den Bosch openen de deuren om 19.00, en de avond duurt tot 23.00. Alle leeftijden zijn welkom, al zijn sommige activiteiten (met name Striptopia) alleen geschikt voor 18+. In de lange gang die beide musea verbindt, draait dj Raoul Wilke de hele avond lang de lekkerste deuntjes.

Kijk ook bij

Politie waarschuwt voor nepagenten

De politie Oost-Brabant krijgt steeds meer meldingen van oplichters die zich voordoen als medewerkers van …