Gratis introductietrainingen Ultimate Frisbee

De hele maand september kun je gratis meetrainen met de Bossche Ultimate Frisbee club Swamp Dragon. Speciaal voor beginners organiseert de club in september een aantal introductietrainingen, zodat iedereen kennis kan maken met deze spectaculaire teamsport. De trainingen zijn voor iedereen van 14 jaar en ouder die in teamverband wil (leren) frisbeeën.

Ultimate Frisbee is een teamsport die draait om tactiek, techniek, conditie, maar vooral om sportief samenspel en fairplay. Het spel wordt gespeeld met twee teams bestaande uit zeven spelers. Er wordt gescoord door de frisbee in het doelgebied (de eindzone) van de tegenstander te vangen. Omdat er niet gelopen mag worden met de frisbee moet het aanvallende team voortdurend in beweging blijven om vrij te komen. Als de frisbee onderschept wordt of op de grond komt, gaat deze namelijk naar het andere team. Bijzonder is ook dat de sport zelfregulerend is. Zelfs op de hoogste niveaus wordt er zonder scheidsrechter gespeeld. Het is dus een teamsport met een unieke sportieve sfeer waar je al je energie in kwijt kunt.

Tijdens de introductietrainingen bij Swamp Dragon kun je kennismaken met de verschillende aspecten van de sport. Zo leer je onder andere de belangrijkste spelregels, verschillende werp- en vangtechnieken en maak je kennis met een aantal tactieken. Op 25 september zullen de introductietrainingen feestelijk worden afgesloten met een frisbee toernooi.
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de introductietraining door een mailtje te sturen naar denboschultimate@gmail.com.

Kijk ook bij

Verkoop 10 woningen in Marktveldplein gestart

Green Real Estate maakt bekend op 8 december 2023 te starten met de verkoop van …