Gratis geluk door talenten te geven en hartenwensen te beleven

Elvire van Vlijmen: “Na 17 jaren in bed liggen met een pijnlijke ziekte is het me gelukt om de focus te leggen op mijn mogelijkheden. De lijst met kwaliteiten bleek verrassend lang en door mijn talenten belangeloos te delen, werd ik een gelukkiger mens en kwamen er veel leuke mensen op mijn weg. In al die jaren heb ik me praktisch nooit verveeld of diep ongelukkig gevoeld.

Toen ik van een tante een lampje kreeg dat op de wonderlamp van Aladdin leek, bedacht ik me hoe geweldig het zou zijn als álle mensen van de wereld – net als Aladdin – drie wensen zouden mogen doen. Geen reisjes naar Hawaï, maar simpele immateriële wensen die echt realiseerbaar zijn, zodat mensen weer kunnen dromen, fantaseren en kind durven zijn, zoals een muziekinstrument leren bespelen, een tractor besturen, een taal leren, een nieuw ijsje ontwikkelen, enzovoorts.

Maar wie zouden die wensen moeten gaan vervullen? Wij met zijn allen! Wij kunnen elkaars hartenwensen vervullen. Iedereen op de aardbol heeft wat te bieden en iedereen heeft aangeboren talenten en interesses. Ik bedoel geen wonderkinderen die op hun derde viool kunnen spelen, maar kleine dingen, zoals goed zijn op de computer, toneel, dans, koken, stekjes kweken, brommers repareren of veel weten over de natuur. Te veel om op te noemen.”

Het idee
“Mensen op een website met elkaar in contact brengen, die zowel hun talent als wens kenbaar maken met als motto; Gratis Geluk. GEEF je talent, je kwaliteit, je tijd, je creativiteit of regel wat voor iemand. BELEEF je hartenwens, leer iets nieuws, krijg een waardvol gevoel, ontmoet nieuwe vrienden.

Het resultaat is alleen maar positief. Zowel het ontvangen van de wens als het geven van je talent voelt fijn, kennis en wijsheid worden gratis gedeeld, er is minder eenzaamheid, eigenwaarde groeit, armoede wordt bestreden, de betaalcultuur verandert en vreemden worden vrienden. Een soort Facebook, zonder face maar met een hart en een brede glimlach. Dat is mijn wens, die ik heel graag uit wil laten komen!

De eerste stappen zijn gezet; Stichting Aladdin is opgericht en we hebben een bedrijf gevonden dat een website met database bouwt. Het project waarbij wensen en talenten gematcht worden, hebben we WishLink genoemd. We willen deze participatiemethode ook graag op basisscholen gaan introduceren. We beginnen in Vught, Esch en ook een school uit Den Bosch doet mee. De kinderen kunnen het systeem verder uitdragen aan hun familie. Of je nu jong, oud of gehandicapt bent, iedereen kan meedoen. Ons geliefde sociale Vught zal een voorbeeld zijn voor de rest van Nederland.”

Wat is er nodig
“Geld voor de website van WishLink, voor het schoolproject en voor wensen die niet helemaal zonder geld vervuld kunnen worden . Draagt u dit idee een warm hart toen, doneer dan aub op deze website: https://www.doneeractie.nl/gratis-geluk/-15608. Daarnaast zijn we naarstig op zoek naar vrijwilligers die ons team komen versterken. Mail naar info@stichtingaladdin.org.”

Kijk ook bij

Vughterstede verwelkomt Buurtverbinders

Samen bouwen aan een levendige gemeenschap Wat zijn ze toch allemaal aan het doen bij …