Gratis Elbrimale Huisconcerten 22, 23 en 24 april

‘Huize Elbrimale’, Lekkerbeetjenlaan 9 in Vught, zet haar deuren voor de 17e keer wijd open voor de muziekliefhebbers. Leo Willemen, voorzitter van Stichting Elbrimale Fonds: “We maken er een bijzonder muzikaal gebeuren van; heerlijke muziek en performance in een sfeervolle informele ambiance. Ook voor de koffie/thee, een hapje en een drankje etc. wordt weer gezorgd; gewoonweg zo maar even genieten van een huiselijk muzikaal onderonsje.”

Er worden 4 concerten gegeven in het weekend. Vrijdagavond 22 april aanvang 19.30 uur; zaterdag 23 april om 13.30 uur én om 19.30 uur, zondagmiddag 24 april om 13.30 uur. De entree is zoals altijd gratis; voor een welkome donatie aan de stichting wordt ‘met de pet’ rondgegaan, maar overmaken op bankrekening: NL96 RABO 0154 39 86 59 t.n.v. Stg Elbrimale Fonds, kan ook.

Aanmelden
Aanmelden kan op verschillende manieren: 1. een e-mail sturen naar info@elbrimalefonds.nl; 2. gewoon bellen naar: 073-6560659 of 06-22698827; 3. een kaartje/briefje schrijven kan ook. Géén appjes sturen. Reservering geschiedt op basis van volgorde aanmelding. Zorg dat u er snel bij bent; er zijn dit weekend in totaal 160 plaatsen beschikbaar.

Coronaveilig
Leo Willemen: “Wij willen een zo veilig mogelijk concert voor iedereen en vragen de bezoekers daarom de nog geldende coronadviezen in acht te nemen zoals: handen wassen, hoesten/niesen in je elleboog en bij klachten: blijf thuis. Uiteraard respecteren wij het als gasten een mondkapje willen opdoen. Wij zullen zorgen voor goede ventilatie en een iets grotere afstand tussen de stoelen, waardoor er wat minder beschikbare plaatsen zijn dan voorheen.

Geheim
Willemen: “Naar wie de bezoekers gaan luisteren houden wij – zoals altijd – geheim. Een tipje van de sluier wil ik wel oplichten. Zoals de ‘vaste fans’ in de voorbije jaren hebben gemerkt, is variatie in het jaarlijkse muzikale aanbod onze troef en dus verrassend. Er concerteert een trio, jonge fantastische musici. Een zeer bijzonder en gevarieerd licht en deels herkenbaar programma met onder meer Schubert, Mendelssohn, Haydn tot Aznavour, Piazzolla, Klezmer en zo meer. Dus a.h.w. gratis naar het ‘concertgebouw’ en volop genieten. En, zoals altijd met ‘kunst’: je vindt het mooi of niet, laat je gewoon verrassen. Dat is jaarlijks onze bewust gekozen uitdaging. Enfin, kijk meteen in je agenda, en meld je aan.”

Kijk ook bij

Radioastronomiedag bij Sterrenwacht Halley op 3 maart

Op zondag 3 maart houdt Sterrenwacht Halley in Vinkel een Radioastronomiedag. Het programma begint om …