Gratis digitaal ‘zomerdoeboek’ van VughtvoorElkaar

Om de vakantietijd goed te beginnen, deelt vrijwilligersplatform ‘VughtvoorElkaar’ gratis online zomerboeken uit. Inwoners van Vught, Helvoirt en Cromvoirt gaan hiermee een uitdagende zomer tegemoet. “Het zomerboek staat vol met activiteiten, verhalen, spelletjes en recepten waarmee je deze zomer in een uurtje het verschil maakt. Voor een ander én jezelf, want onderzoek wijst uit dat helpen je gelukkig maakt.”

“Tijdens de zomermaanden zien verenigingen en stichtingen het aantal aanmeldingen en uurtjes inzet van vrijwilligers altijd dalen”, vertelt Riëtte Benus van VughtvoorElkaar. “Logisch natuurlijk, als de zon dan eindelijk schijnt wil je liever daarvan genieten, maar het aantal mensen dat zich eenzaam voelt, neemt toe. We zagen dat soort hulpvragen met zo’n 30% stijgen afgelopen kwartaal. En zo’n hulpvraag gaat niet op vakantie tijdens de zomer. Daarom bedachten we een leuke manier om mensen te inspireren om deze zomer iets goeds te doen voor een ander: het zomerdoe(goed)boek.”

Impact in een uurtje
Riëtte Benus: “In het zomerboek vind je allerlei dingen waarmee je het verschil maakt in een uurtje: lekkere recepten om te delen, impactactiviteiten om te doen, inspirerende verhalen en puzzels om samen te maken. Ga bijvoorbeeld watermonsters vangen met je kids, doe een buurt-clean-up-challenge of maak de oudere buurvrouw blij met een tekening.”

Voor iedereen
Deelnemers van VughtvoorElkaar, maar ook inwoners van de gemeente Vught kunnen het boek gratis downloaden. De medewerkers van VughtvoorElkaar zijn zelf deze zomer op vakantie van 25 juli tot en met 15 augustus, maar het platform www.vughtvoorelkaar.nl is deze zomer 24/7 bereikbaar.

Samen doen
Samen het verschil maken is nóg leuker. In het zomer-doe-goed-boek vind je daarom ook een heleboel activiteiten die je samen kunt doen. Dus trommel je vrienden, familie, gezin of zélfs je collega’s op voor een uurtje impact maken in de zon.

Kijk ook bij

Vughterstede verwelkomt Buurtverbinders

Samen bouwen aan een levendige gemeenschap Wat zijn ze toch allemaal aan het doen bij …