Grandioze open dag Landgoed Bleijendijk

De opening van het bakhuisje op het Vughtse landgoed Bleijendijk was een uniek historisch moment tijdens de druk bezochte open dag van zondag 16 september. Een prachtige toespraak van de voormalige eigenaresse Anneke Teulings, terwijl ‘het bakhuisje’ stond te popelen om de biologische pizza’s te kunnen bakken!

Er gingen maar liefst 3 vlotten te water, vanwege de vele waterratten die graag de jungle van de Essche stroom opzochten. De Boerderij trok enorm veel liefhebbers voor het ijs, de melk, de vleesspecialiteiten en natuurlijk de jonge Bleijendijker. De 1e vijf kg kaas vloog de deur uit, op weg naar Amsterdam. En de 24-uurswinkel is nu echt bij het grote publiek ontdekt. Bij de Boshut was het een wirwar van spinnenwebben en kinderen die medaillons aan het maken waren.

Bicnic
Op het ‘Juffrouwsweitje’ was veel interesse voor de paardenworkshop, is er 6 kg maïskorrels in popcorn veranderd boven het vuurtje en werd er genoten van de heerlijkheden van de dames Tijdink & Tijdink met hun Bicnic. Veel mensen hebben kennisgemaakt met de Oloïde, de vorm geïnspireerd op de platonische vormen, net zoals de nieuwe vorm van Bleijendijk geïnspireerd is op de voormalige vorm.

Wildbeheer
Van de imker kon iedereen horen wat het verschil is tussen honing uit Nederland en China en waarom wildbeheer op Landgoed Bleijendijk nodig is, kon de jager haarfijn uit de doeken doen. En er kon gespeeld, geklauterd en geknutseld worden onder begeleiding van de trekharmonica en viool. Bij de Tuinderij konden ze bijna het aantal rondleidingen niet aan en dit jaar waren ook het Jagershuis en de Koestal ‘in bedrijf’ met een aantal workshops in bewustzijnsontwikkeling. En daartussen sjokte de haflingers rustig op en neer met de grote huifkarren aan hun tuig.

Het werd een uitermate geslaagde open dag dankzij alle bezoekers die zorgden voor een ongedwongen, gezellige sfeer, maar zonder de inzet van het vrijwilligersteam en coördinatrice Karen van Waart, was het ‘nevernooit’ zó’n geslaagde dag geworden!

Kijk ook bij

Inschrijving Zomerschool Vught start vandaag

Over enkele weken breekt weer een mooie periode aan: Liefst 7 weken lang kunnen 55-plussers …