‘Goudhaantje’ speelde weer voor Sinterklaas

De Vughtse stichting ‘Het Goudhaantje’ doneerde dit jaar een bedrag van in totaal 7.000 euro aan elf organisaties en initiatieven die iets doen voor de jeugd van Vught, Helvoirt of Cromvoirt. Het was de tiende keer dat dit gebeurde.

Dit jaar zijn in de prijzen gevallen: Prins Hendrik voor Open Para Atletiek (mei 2023), Ameezing Vught voor evenement voor de jeugd, Zuiderbos voor huiselijke aankleding nieuwbouw, de Vughtse Avondvierdaagse voor jubileum van de 25e editie, Labyrint van Vught voor aanschaf materialen jeugdactiviteit, inrichting creatief lokaal Battle Axe voor jeugdmiddagen, aanschaf schaakborden c.a. voor het jeugdschaken in de Battle Axe, activiteiten rond het 30-jarig jubileum van de jeugdbrandweer Vught, het Cromvoirts Orkest voor de pilotklas van jonge muzikantjes, Slechtvalken NME/IVN materialen workshops basisonderwijs en Jeugdorkest Harmonie Kunst Adelt Helvoirt + MDM. Vijf verzoeken konden helaas niet worden gehonoreerd omdat ze niet voldeden aan de criteria.

Testament
In zijn testament heeft de in 2012 overleden Vughtenaar Paul Kok bepaald dat zijn gehele nalatenschap bestemd moest worden voor de jeugd in de gemeente Vught. De erfenis is daartoe ondergebracht in een goede-doelen-stichting genaamd ‘Het Goudhaantje’. Jaarlijks kunnen uit de opbrengsten van het vermogen van de stichting donaties worden gedaan. Dit jaar gebeurt dat voor de tiende keer. In totaal is er in deze tien jaar al meer dan 70.000 euro uitgekeerd.

Aanvragen
Stichting Goudhaantje heeft als doel het steunen van activiteiten op het terrein van kunst, folklore, natuur, sport en cultuur voor de jeugd van Vught, Helvoirt en Cromvoirt. Organisaties, instellingen en projecten die daarop zijn gericht kunnen eind 2024 ook weer in aanmerking komen voor een incidentele donatie. Meer informatie over de Stichting ‘Het Goudhaantje’ is te vinden op www.goudhaantjevught.nl

Kijk ook bij

Feestweekend Zwaluw V.F.C. 21 t/m 23 juni

Op 10 mei 2021 bestond Zwaluw V.F.C. 90 jaar. Opgericht in 1931 en als fusieclub …