‘Goudhaantje’ doneert 8.080 euro

Het bestuur van de stichting ‘Het Goudhaantje’ reikt dit jaar aan acht organisaties, die iets voor de jeugd in Vught of Cromvoirt doen, in totaal 8.080 euro uit.

Dit jaar zijn in de prijzen gevallen: ‘Onze Musical’ voor een nieuwe theatervoorstelling, de Charlotte van Beuningen Stichting voor het organiseren van zomeractiviteiten voor kinderen, Watersportvereniging ‘Ouwerkerk’ voor het organiseren van een duikkamp, Stichting Leergeld voor de ondersteuning van arme kinderen, Zwaluw VFC voor het organiseren van het 11e Beach Soccer toernooi, de stichting Muziek, Dans en Musical voor de aanschaf van blaasinstrumenten, stichting Rozenoord voor het organiseren van het 50e Kinderkamp Bladel en Scouting Vught-Noord voor het aanpassen van hun keuken.

Testament
In zijn testament heeft de in 2012 overleden Vughtenaar Paul Kok bepaald dat zijn gehele nalatenschap bestemd moest worden voor de jeugd van Vught en Cromvoirt. De erfenis is daartoe ondergebracht in een goede-doelen-stichting genaamd ‘Het Goudhaantje’. Jaarlijks kunnen uit de opbrengsten van het vermogen van de stichting donaties worden gedaan. Dit jaar gebeurt dat voor de zevende keer. In totaal is er al meer dan 46.000 euro uitgekeerd.

Aanvragen
Stichting Goudhaantje heeft als doel het steunen van activiteiten op het terrein van kunst, folklore, natuur, sport en cultuur voor de jeugd van Vught en Cromvoirt. Organisaties, instellingen en projecten die daarop zijn gericht kunnen in 2021 weer in aanmerking komen voor een donatie. Dat geldt ook voor organisaties uit Helvoirt. Meer informatie over de Stichting ‘Het Goudhaantje’ is te vinden op www.goudhaantjevught.nl.

Kijk ook bij

Nieuwe beweegtuin Huize Elisabeth gerealiseerd

De binnentuin van Huize Elisabeth is sinds kort een beweegtuin rijker. De complete beweegtuin bestaat …