Gouden bruiloft Corry en Frits Marechal

Tennisclub de Pettelaer bracht Corry Smeulders (uit Nuenen) en Frits Marechal (uit Den Bosch) bij elkaar. In Den Bosch sloeg de vonk over tijdens een feestje. Een jaar later, 7 september 1971, trouwden ze in Den Bosch en betrokken ze een woning aan de Stadhouderslaan in Vught.

In 1973 en 1975 werden hun dochters geboren. Het gezin had een erg fijne tijd in de Stadhouderslaan met vele vriendschappen in de straat. De Pettelaer was inmiddels verruild voor Wolfsbosch aan de Loonsebaan. Het gezin was daar vaak te vinden. Daarnaast trimden Frits en Corry bij Prins Hendrik. Het gezin genoot van sportieve vakanties; zowel ’s winters als ’s zomers ging de familie graag naar de bergen. Corry werkte als wijkverpleegkundige vanuit het Moleneindplein en Frits werkte bij Lentjes & Drossaerts in de stad. In 1985 verhuisden ze naar de Van den Wijghaertstraat.

Vanaf 1993 werd het rustiger in huis. De meiden waren inmiddels het huis uit. Al snel daarna ging Frits met vervroegde VUT. Corry werkte een paar jaar langer door. Het werk werd verruild voor vrijwilligerswerk en cursussen. Bij ABZ leerde Frits metaalbewerken, Corry legde zich toe op het leren van Franse conversatie. Terwijl Frits boodschappen deed voor ouderen, werkte Corry als vrijwilligster in de wereldwinkel. Er werd ook veel gebridget. Daarnaast genoot Frits ervan op rommelmarkten te staan en daarom ging hij vaak langs bij Vincentius in de stad en de kringloop in Vught. Frits en Corry genoten ook van elkaar, ze gingen vaak op fietsvakantie. In 2008 werden huis en tuin verruild voor een appartement op het Heunpark.

Hoewel ze nu, beiden 83 jaar oud, hier en daar wat gebreken hebben, gaan ze nog lekker fietsen en wandelen met elkaar en genieten ze van familie en vrienden en zij van hen. Het 50-jarig huwelijk is afgelopen zomer gevierd aan zee met hun dochters, aanhang en drie kleinkinderen.

Kijk ook bij

Laat u verleiden door Hanneke Gommers

‘Pats!’ expositie in DePetrus Van 8 tot en met 24 juli zijn de bijzondere schilderijen …