Overhandiging ‘Goud op je bord’ deel twee door auteurs aan Pieter van den Hoogenband

‘Goud op je bord’

Op maandag 9 oktober werd op Sportcentrum Papendal het eerste exemplaar van het boek ‘Goud op je bord deel 2, voor iedereen die van sport en lekker eten houdt’ overhandigd aan Pieter van den Hoogenband. In aanwezigheid van diverse betrokken topsporters en genodigden werd het belang van voeding en sport nog eens onderstreept. “Mijn favoriete recept is de groene quinoasalade met kip, mango en avocado van Epke Zonderland”, vertelde Pieter van den Hoogenband.

De bijdragen van de topsporters zijn de rode draad in het boek van Brenda Frunt uit Vught en Erik te Velthuis, chef-kok van Sportcentrum Papendal. De sporters weten als geen ander hoe belangrijk goede voeding is om een topprestatie te kunnen leveren en delen hun favoriete gerecht. ‘Eten moet vooral lekker zijn’, stralen ze allemaal uit. Het op orde hebben van alle details die nodig zijn om de top te bereiken en daar te blijven, zijn van cruciaal belang. “Heel veel mensen leggen zichzelf op wat ze vooral niet mogen eten. Maar als jij een jonge voetballer bent en je eet soms een broodje kroket, dan is dat niet zo’n probleem. Ik weet nu dat het veel belangrijker is wat je wél eet. Dat je die stoffen binnenkrijgt die je nodig hebt om maximaal te kunnen presteren”, zegt Dirk Kuyt in het boek.

Verantwoord en lekker eten
Goud op je bord deel 2 bevat tientallen recepten van verantwoorde, lekkere en eenvoudig te bereiden gerechten, die zijn onderverdeeld in ontbijt- en lunchgerechten, tussendoortjes en hoofdmaaltijden voor alle seizoenen. Bij alle gerechten staan prachtige foto’s, die direct na het koken zijn gemaakt en dus optimaal als voorbeeld dienen. Daarnaast is de voedingswaarde per gerecht berekend. Deze aanpak voorziet in een behoefte want van deel 1 zijn al 15.000 exemplaren verkocht.

Brenda Frunt
Erik te Velthuis is manager/chef-kok van het Topsportrestaurant op Sportcentrum Papendal. Zijn grote passie is om al het goede in topsportvoeding naar boven te halen. De opgedane kennis vertaalt hij naar innovatie in voeding en kennisoverdracht. Zo kan hij een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van voeding met een functie. Brenda Frunt is een gedreven (sport)voedingscoach en eigenaresse van de voedingsacademie, een organisatie met meerdere praktijken in het land. Brenda adviseert (top)sporters over de ongekende mogelijkheden die voeding biedt om hun prestaties te verhogen. Zij is betrokken bij de medische commissie van Prins Hendrik.

ISBN 978-90-5472-395-0. Verkoopprijs 24,95.
Sportsmedia.nl

Kijk ook bij

Politie waarschuwt voor nepagenten

De politie Oost-Brabant krijgt steeds meer meldingen van oplichters die zich voordoen als medewerkers van …