‘Good Vibrations’ voor ‘de betere muziek’ bij NOVO3

De nieuwe internetomroep NOVO3 is de komende week verder vervolmaakt. Naast het bespreken van actuele Vughtse gebeurtenissen en kwesties in Helvoirt en Cromvoirt op zaterdag in het programma Blikveld, kunnen de luisteraars op zondag hun oor te luisteren leggen bij het muziekprogramma ‘Good Vibrations.’

‘Good Vibrations’ is de opvolger van het eerdere ‘We Love You’ en wordt ook nu weer gepresenteerd door het trio Ton Wagenaars, Bert Wisman en Leo van Hees, waarbij laatstgenoemde tevens verantwoordelijk is voor de techniek. De 3 presentatoren maken er geen geheim van dat ze opteren voor muziek uit de jaren zestig en zeventig: “de beste popmuziek ooit gemaakt.” Met deze keuze heeft het programma zich in ieder geval al direct verzekerd van een sympathisant in biercafé Oud Zuid, dat de naam van het café graag koppelt aan Good Vibrations.

Johan Derksen op bezoek
Good Vibrations ontvangt op locatie geregeld gasten om mee in discussie te gaan over beat, soul, blues of Rythm and Blues. Zo was eerder enfant-terrible en muziekkenner Johan Derksen al enkele keren op bezoek. Het muziekprogramma van de muziekfanaten is te beluisteren op zondag tussen 16.00 en 17.00 uur en wordt gevolgd door een uur sport met aandacht voor o.a. de voetbalclubs VV Helvoirt, Real Lunet en Zwaluw VFC. Ook in het ‘sportuur’ het laatste nieuws over de vaandelteams van hockeyclub MOP, de hoogst spelende teams van basketbalvereniging Octopus en de tafeltennissers van JCV.

Programma ‘Nestor’ verleden tijd
Met de start van de nieuwe Vughtse internetzender NOVO3 is een einde gekomen aan het programma Nestor. Het programma werd jarenlang trouw en enthousiast gepresenteerd door het duo Hans en Anne Pepers en werd door oudere luisteraars uitermate gewaardeerd. Ook het programma: ‘Zicht op Vught’, een programma voor blinden en slechtzienden, hield op te bestaan. Presentatoren waren Maurice van Vliet, Ludo Servais, Joep Satijn en Bart Boons. Laatstgenoemde is de enige die niet verder ging. Het eerste drietal is weer werkzaam voor NOVO3. Het programma ‘Culturelure’, een van de oudste programma’s van Avulo, is ook als specifiek programma verdwenen, maar cultuur is een zeer belangrijk onderdeel gebleven op de website van NOVO3. Voor dit onderdeel van de nieuwdienst zet Geert van den Brand van het voormalige Culturelure zich in.

NOVO3 is te ontvangen via de website www.NOVO3.nl. Waarbij alle programma’s zijn terug te luisteren.

Kijk ook bij

Verduurzaming gemeentelijke gebouwen kost miljoenen

Volgens het huidige Bestuursakkoord streeft de gemeente Vught ernaar om een nul-op-de-meter-organisatie te worden. Dat …