De groepen 8 van De Piramide zijn klaar voor Good Moves! (Foto: Femke Siebelt)

Good Moves zet Speeldoos op zijn kop

‘Doelbewust dansen voor kinderen door kinderen’. Dat is het motto van Good Moves, het dansevenement van de groepen 8 van basisschool De Piramide, dat dit jaar al voor de negende keer wordt gehouden. Dinsdagavond 10 april vormt Theater de Speeldoos weer het decor voor niet één maar twee spetterende dansvoorstellingen, waarbij in totaal acht dansgroepen alles uit de kast halen voor het goede doel: dit jaar Dream4Kids.

Good Moves is ontstaan uit de deelname van de groepen 8 van De Piramide aan de Heart Dance Award. Daarvan raakten de jongens en meisjes en hun juffen zó enthousiast, dat besloten werd om jaarlijks een dansevenement te gaan organiseren. Dat wordt steevast gekoppeld aan een goed doel voor kinderen. Dit jaar viel de keus op Dream4Kids: een stichting die de grootste dromen van kinderen tussen de 6 en 12 jaar met een trauma in vervulling laat gaan tijdens een Droomdag. Aan het eind van de tweede voorstelling neemt Peggy Roelofsen, fondsenwerver Dromen bij Dream4Kids, de cheque met de opbrengst van Good Moves 2018 in ontvangst.

Twee dansshows
Vóór het zover is krijgt het publiek in een hopelijk uitverkochte Speeldoos twee bruisende dansshows voorgeschoteld. De eerste show begint 10 april om 19.00 uur, de tweede gaat om 20.30 uur van start. Vaste presentator Ton de Kort praat het programma aan elkaar. Dat wordt beide malen geopend door de winnaar van de recente Vughtse Dance Battle: de sCoolKids van De Lichtstraat. Daarna is het de beurt aan STDC, een afkorting die staat voor StarsOnStage Dance Crew. Als derde komen de jongens en meisjes van De Springplank in actie, gevolgd door The Motion Creator uit Nieuwkuijk, met hun streetdance en hiphop.
Groep 8b van De Piramide, de klas van de juffen Linda, Ellen en Marjolein, betreedt als vijfde het podium. Hun dans staat in het teken van High School Musical. De dansen van De Piramide zijn gemaakt en aangeleerd door meiden van de Maurick Dance Company, onder leiding van Hanneke Berkhout. Die komen zélf ook in actie tijdens beide shows. Voorlaatste act is de wedstrijdgroep Shadow Force van StarsOnStage, met als thuisbasis de Speeldoos. De voorstellingen worden afgesloten door groep 8a van De Piramide, de klas van de juffen Femke en Eefje. Hun thema is Schoolfeest. Dit belooft een verrassende uitsmijter te worden.

Kaartjes
Er zijn voor beide shows nog kaartjes verkrijgbaar. Deze kosten 6,50 euro en zijn te koop aan de kassa van Theater de Speeldoos. De opbrengst van de kaartverkoop komt ten goede aan het goede doel. In de pot zit ook al ruim 600 euro van een door de leerlingen op school bereide lunch, alsmede de financiële inbreng van diverse ouders en sponsoren.

Kijk ook bij

Martien en Jet van Broekhoven 65 jaar getrouwd

Martien (87) en Jet (86) van Broekhoven zijn op 20 juli 65 jaar getrouwd. Zij …