De cheque met de prachtige opbrengst van Good Moves wordt onthuld. (Foto: Ruben Ras/Design ’09)

Good Moves: ruim 3.800 euro voor Dream4Kids

Door Ton de Kort
VUGHT – 3.860 euro en 40 cent. Dat was de prachtige opbrengst van de negende editie van het dansevenement Good Moves van openbare basisschool De Piramide uit Vught. Aan het eind van de tweede show in theater De Speeldoos werd dinsdagavond een cheque met dat bedrag overhandigd aan Peggy Roelofsen van Dream4Kids. Deze organisatie gaat het geld gebruiken om de grootste dromen van kinderen met een trauma uit te laten komen.

Het podium van De Speeldoos stond dinsdag 10 april even na half 10 vól met blije en trotse kinderen. Die hadden er net twee spetterende shows opzitten, waarin ze opnieuw voor een geweldig bedrag voor het goede doel hadden gezorgd. Het motto van Good Moves is niet voor niets ‘doelbewust dansen voor kinderen door kinderen’. In een tot twee keer toe goed gevuld theater haalden 8 dansgroepen álles uit de kast in een enorm gevarieerd en swingend programma.

Hilariteit
De avond werd geopend door de winnaars van de Vughtse Dance Battle, basisschool De Lichtstraat. Daarna volgden de Stars on Stage Dance Crew (STDC), basisschool De Springplank, The Motion Creator uit Nieuwkuijk, groep 8b van De Piramide, de Maurick Dance Company, wedstrijdgroep Shadow Force van Stars on Stage én groep 8a van De Piramide. Het optreden van die laatste groep was goed voor veel hilariteit. Een groep ouders had, tot grote verrassing van de kinderen, een filmpje in de stijl van De Luizenmoeder gemaakt én betrad aansluitend dansend het podium. Hun optreden maakte grote indruk.

Droomdagen
Dat deed óók de uiteindelijke opbrengst op de cheque, die door directeur Louise Strijk van De Piramide aan Dream4Kids werd overhandigd. Met dit bedrag kan de organisatie uit Rosmalen meerdere droomdagen voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar gaan realiseren. Good Moves beleeft volgend jaar de tweede lustrumeditie.

Kijk ook bij

O’pen Atelierroute Oisterwijk

Op zondag 30 juni is de tweede editie van de O’pen Atelierroute Oisterwijk. Het is …