Arancione (2018) gemengde glastechniek

Glaskunst van Riccardo en Pietro Ferro bij Van Loon Galleries

Fenomenaal slijpwerk van glas waardoor prachtige kunstobjecten worden gecreëerd is het handelsmerk van Riccardo en Pietro Ferro. Van 9 februari tot en met 24 maart exposeren deze exceptionele kunstenaars hun prachtige glaswerk bij Van Loon Galleries.

Al eeuwenlang is het eiland Murano bij Venetië hét centrum van de Italiaanse glaskunst en dit is ook de plek waar Riccardo en Pietro Ferro sinds 2000 hun atelier hebben. In het begin werkten zij voornamelijk voor de bekende glaskunstenaars van het eiland, maar aan de hand van hun vader, een begenadigd slijper, ontwikkelden zij hun vaardigheden op het gebied van het slijpen van glas.

Glasmeesters
Slijpglas betekent werken op een koude ondergrond, waarbij materiaal wordt afgetrokken alsof je met een marmeren sculptuur werkt. Riccardo en Pietro zien glas ook als een waardevol doek om hun ideeën te creëren en uit te drukken. Ze zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van speciale artistieke structuren en de grootste glasmeesters ter wereld als Lino Tagliapietra, Afro Celotto, Carlo Moretti, Philip Baldwin & Monica Guggisberg en Venini maken gebruik van hun expertise wanneer ze hun werken speciale afwerkingen willen geven. Hun meesterschap wordt ook internationaal erkend. Zo werden de gebroeders uitgenodigd om les te geven in hun ambacht in de Verenigde Staten en hebben zij hun werken tentoongesteld bij prestigieuze kunstgalerijen in Zweden, Nederland en de Verenigde Staten. Nieuwsgierig? Op www.vanloongalleries.com vindt u meer informatie over de expositie, Riccardo en Pietro Ferro en de galerie.

Programma
De expositie van Riccardo en Pietro Ferro vindt plaats van zaterdag 9 februari tot en met zondag 24 maart bij Van Loon Galleries, in een karakteristiek pand aan de Taalstraat in Vught. Laat u inspireren door de prachtig bewerkte glaskunst van de gebroeders Ferro. Openingstijden Gallery: woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur en zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur of op afspraak.

Kijk ook bij

Kom gratis luisteren naar een mooi verhaal

Voorleeslunch Dit jaar wordt de tiende editie van ‘De Nationale Voorleeslunch’ gehouden. Ter gelegenheid hiervan …