Kerst is het ultieme moment van huiselijkheid en ‘samen zijn’

Gezocht: warm plekje aan een gezellige kersttafel bij jou thuis

Wat een kerstdiner fijn maakt, is niet alleen het lekkere eten, maar vooral de mensen met wie je het deelt. EngelenTafel zoekt plekjes aan gezellige kersttafels voor mensen die met kerst niet alleen willen zijn. Dit kunnen mensen zijn die je zelf al kent maar van wie je nooit hebt bedacht om ze uit te nodigen. Of mensen via het netwerk van de EngelenTafel. Omdat zo’n etentje aan een gezellige kersttafel een fijn vooruitzicht is, wil EngelenTafel deze kerstgedachte nu al onder de aandacht brengen.

Hoe kan ik het verschil maken met kerst? Met die vraag liep Jeannette Saatrube uit Vught al een aantal jaren rond. Kerst is het ultieme moment van huiselijkheid en ‘samen zijn’. Maar als je alleen bent, is juist kerst hét moment dat het meest schuurt. Jeannette: “Een gevoel dat ik zelf in een paar periodes goed kende. Inmiddels kijk ik weer enorm uit naar de kerstdagen, maar dat gevoel is me altijd bij gebleven. Zo ontstond het idee van de EngelenTafel, een warme kerstavond en oprechte aandacht. We stellen ons huis en hart open voor mensen die anders alleen zouden zijn die avond met kerst.”

Onvergetelijk
Samen met haar man ging Jeannette op zoek naar mensen in hun omgeving die met kerst alleen zouden zijn en zouden gedijen aan hun huiselijke kersttafel. “Dat was echt even zoeken. We kwamen uit bij organisaties waar vrijwilligers actief zijn. Zo vonden we al snel veel goede matches. Het werd een prachtige avond met mooie verhalen, ontroerende openheid en dankbaarheid. Onvergetelijk voor ons en onze gasten. Inmiddels doen we dit al vier jaar. Mijn hart vult zich iedere keer met zoveel dankbaarheid. Zo groeide de overtuiging: dit gun ik zo veel meer mensen! Het inspireerde mij hoe een klein gebaar zoveel impact kan maken. Hoe mooi zou het zijn als deze EngelenTafel op veel meer plekken in Nederland zou ontstaan?”

Meedoen?
Inmiddels heeft de EngelenTafel al meerdere mensen bereikt. Dit jaar worden al extra bordjes neergezet aan de diverse kersttafels. Jeannette hoopt dat nog meer mensen geraakt worden door het idee. Meer informatie over de EngelenTafel is te vinden op de website www.engelentafel.nl. Jeannette: “Met de EngelenTafel maken we voor mensen echt het verschil. We hopen dat er vele EngelenTafels mogen volgen! Help jij mee om onze droom waar te maken?”

Kijk ook bij

Politie waarschuwt voor nepagenten

De politie Oost-Brabant krijgt steeds meer meldingen van oplichters die zich voordoen als medewerkers van …