(Foto: Marly van Gog)

Gezocht: konijn – Miniatuurtheater voor de allerkleinsten

(Foto: Hilde Harshagen)

Op zondag 2 juni om 11.00 en 15.00 uur speelt peutervoorstelling ‘Gezocht: konijn’ (3+) in de Verkadefabriek in Den Bosch.

In Gezocht: konijn gaan drie politieagenten op zoek naar een konijn dat ontsnapt is uit de gevangenis. Konijnen houden zich namelijk niet aan de regels. Ze graven overal holen zonder daar een vergunning voor te vragen, eten wortels waar ze niet voor hebben betaald en poepen op straat. Ze hebben enorme oren, maar luisteren ho maar. Er begint een achtervolging waarbij het konijn, in de vorm van een vingerpop, steeds ergens anders in de miniatuurstad verschijnt. Uiteindelijk blijkt de stad overgenomen door konijnen en groeien  zelfs bij de baas van de politie konijnenoren. Help jij mee deze zaak op te lossen?

Wor-tel-TEL-lied
Na afloop van de voorstelling voor vrij publiek wordt de voorstelling uitgebreid met het wor-tel-TEL-lied. De acteurs benoemen met de kinderen de groenten en de dieren die in de voorstelling voorkomen. Aan de hand van tekeningen worden deze reeksen uitgebreid en wordt er geteld. Tot slot studeren de acteurs met de kinderen het wor-tel-TEL-lied in.

René Geerlings over Gezocht: konijn
“Toen ik gevraagd werd iets te maken voor 3+, dacht ik ‘Hoe krijg je die peuters eigenlijk stil’. Zelf was ik toen ik zo oud was altijd zwaar onder de indruk van politieagenten. Het zou dus CSI Miami moeten worden voor driejarigen. Ook wilde ik iets doen met schaal, zodat de doelgroep zich eens groot zou voelen in plaats van klein. Vandaar de maquette.”

Makers
Regie/decor: René Geerlings. Regieassistent: Esther Schouten. Spel: Henke Tuinstra, Gianni Noten, Sytze Bouma. Regieadvies: Dorien Folkers, Moniek Merkx

Verkadefabriek, Boschdijkstraat 45. Aanvang: zondag 2 juni, 11.00 en 15.00 uur. Entree: vanaf € 10. Tickets: 073-681 81 60  of via de website.

 

Kijk ook bij

Geef jouw sportkleding een tweede kans

Na de zomervakantie wordt voor de 6e keer de Sportkleding Weggeefbeurs gehouden. Vanaf april is …