Gezelschapsspel ‘Fan van Vught’

Ellen Lamers-Van Berkel, een geboren en getogen Vughtse, heeft het spel ‘Fan van Vught’ ontworpen. Het is gebaseerd op het spel 30 Seconds.

In het spel zijn 1000 woorden/begrippen over Vught verwerkt. Gedurende de coronaperiode waren de bordspellen bijzonder populair. Het spel ‘30 Seconds’ is al jaren een van de populairste bordspellen van Nederland. Ken je het nog niet? Het principe is simpel: er is een spelbord en kaarten met daarop 5 woorden, termen of namen. Bij iedere beurt moet een speler uit hetzelfde team binnen een halve minuut, de vijf begrippen/woorden over Vught van één kant van het kaartje in willekeurige volgorde omschrijven. Uiteraard mag je het woord niet noemen, vertalen of aanwijzen. De andere teamleden proberen het woord te raden.

Inmiddels is Ellen bij meerdere Vughtse ondernemers langs geweest en ook zij zijn erg enthousiast. Het spel is nu in de voorverkoop en kost 14,95 euro. Het spel zal in week 24 dan in huis zijn. Vanaf dan wordt het spel te koop aangeboden bij o.a. Kaatje Jans, sigarenmagazijn De Sport, De Vughtse Wijnkoperij en de Gouden Ton. Uiteraard is het spel altijd te bestellen via Facebook en Instagram Fan van Vught. Ellen heeft ook burgemeester Van de Mortel benaderd en hij krijgt op donderdag 3 juni het eerste exemplaar overhandigd.

Kijk ook bij

Vught zet nieuwe stappen in ontwikkelingen rondom de PI

Het tracé van de nieuwe tijdelijke ontsluitingsweg bij de Penitentiaire Inrichting (PI) Vught is bekend. …