Gezellige ochtend voor 60+ bij Zwaluw VFC

Uitnodiging 26 juni

“Wij willen iedereen (60+) laten ervaren hoe leuk het Walking Football bij Zwaluw is. We nodigen daarom sportievelingen uit om woensdag 26 juni naar het clubhuis te komen voor een kopje koffie met iets lekkers”, zegt Mike Wiersema, buurtsportcoach van MOVE Vught.

Wiersema: “Ga niet alleen de koffie, maar zeker ook de sfeer proeven. Uiteraard kan iedereen deelnemen aan de beweegactiviteit: Walking Football. Neem gerust sportkleding mee. Hebt u geen sportkleding of voetbalschoenen of hebt u geen voetbalervaring? Geen enkel probleem, laat u zich daar vooral niet door weerhouden! We hopen belangstellenden te ontvangen op woensdagochtend 26 juni tussen 09.30 en 12.30 uur op Sportpark Bergenshuizen (Zwaluw VFC), De Kikvorsch 5 te Vught.” De ochtend is geheel gratis. Om rekening te kunnen houden met het aantal bezoekers verzoeken de organisatoren u om u aan te melden via info@movevught.nl of 06-14045493.

Sociale activiteit
‘Walking Football’ is niet alleen een activiteit waarbij lekker wordt bewogen, het is vooral ook een sociale activiteit. Iedere woensdagochtend wordt de kantine van Zwaluw VFC om 09.30 uur geopend. Rustig druppelen de eerste spelers binnen. Bakske koffie erbij en eerst maar eens het nieuws doornemen, het Vughtse nieuws. De een komt aan in z’n trainingspak, de ander moet nog even omkleden en dan met z’n allen naar het veld. Onder leiding van de enthousiaste stagiairs van MOVE Vught worden de spieren los gemaakt en starten de aanwezigen met de eerste voetbaloefeningen. De training wordt afgesloten met een gezellig potje wandel-voetbal, we willen immers geen valpartijen! Er wordt op een fijne manier bewogen, iedereen op z’n eigen niveau!

Derde helft
Na de training begint ook hier de derde helft. De koffie staat al klaar en uiteraard worden de spectaculaire acties op het veld nog eens dunnetjes herhaald en met een lach op het gezicht blijken deze acties dan nóg spectaculairder te zijn geweest. Niet alleen de voetballers hebben het enorm naar hun zin. Er is ook altijd een vaste toeschouwer die zijn woensdagochtend op een gezellige manier invult. Voetballen gaat helaas niet meer, maar de gezelligheid voor en na de training is er niet minder om!

Kijk ook bij

Volkskerstzang in ‘Het Huis van Brabant’

Op zondag 11 december a.s. zal voor de 32e keer de Volkskerstzang (VKZ) plaatsvinden in …