Foto: Frank van Boxtel, Box Images

Gezellige braderie op het Maaskantje

Op zondag 10 juni staan het Maaskantje en de St. Jacobusstraat vol marktkramen tijdens een gezellige braderie. Er zijn kinderattracties, er wordt gedanst en er zijn veel muzikale optredens op diverse podia. Met ruim 150 marktkramen vol met nieuwe en gebruikte spullen, boeken, mooie creaties, etenswaren, oude ambachten en kinderkramen, is er voor iedereen wat te vinden.

De braderie is open van 10.00 tot 18.00 uur. Om 11.00 uur is de officiële opening door burgemeester Pommer bij het bakhûske. Na de opening beginnen de muzikale activiteiten. Voor kinderen tot 12 jaar is de entree voor de braderie gratis en er is volop vermaak voor de jongens en meisjes. Op de kindermarkt kunnen zij zelf speelgoed kopen en verkopen. Er staan springkussens en de kinderen kunnen worden geschminkt. Op het terras bij Bloemisterij Leo Sleutjes speelt de Quick Back band en hier treden de jeugddansgroepen van Dansschool LiFe-dance op. Bij het Bakhûske zorgt Klavertje Vier voor de muziek en de band Koelcell doet dat op het terras bij modezaak Dija Fashion.

In de St. Jacobusstraat staan de oude ambachten, zoals glas graveren, petten maken, stoelen matten en leer bewerken. Uit Den Bosch komt het koperslagersgilde en bij hen kunnen kinderen een eigen koperen werkstuk maken. In het bakhûske is te zien hoe op de ouderwetse manier brood gebakken wordt. Het Oude Ambachtsbrood is te koop tijdens de Braderie aan de broodkraam bij het bakhûske.

Een braderie vol marktkramen, muziek, dans, activiteiten en gezelligheid. Dus ga zondag 10 juni allemaal naar de gezellige braderie in het Maaskantje.

Kijk ook bij

Naam Wasserij De Spuistroom terug in de Uilenburg

Sinds 21 juni 2024 is de originele ‘Eerste steen’ uit 1949 terug op het terrein …