Gevangenen worden geschoren in interneringskamp Vught

Getuigenissen van oud-kampgevangenen Vught en Auschwitz

Lezing door Herman Teerhöfer

Vijfenzeventig jaar geleden werden Vught en Cromvoirt bevrijd. Op 26 oktober wordt dat herdacht. Maar het hele jaar 2019 staat in het teken van de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding. Wat betekent het om in vrijheid te kunnen leven en wat doet onvrijheid met je?

Vanwege dit bevrijdingsjubileum sluiten ook de lezingen in DePetrus dit jaar grotendeels aan bij dit thema. Eerdere lezingen gingen over de Vughtse politie in oorlogstijd en de burgerhulpverlening aan gevangenen van Kamp Vught.

Verdraagzaamheid
Herman Teerhöfer is voorzitter van de Smolinski Stichting, die verdraagzaamheid en vrede wil bevorderen. Dit gebeurt door kennis te verspreiden over de ervaringen van voormalige gevangenen van de kampen Vught en Auschwitz. In de afgelopen jaren interviewde hij tientallen – voornamelijk Joodse – oud-gevangenen. Ook de herinneringen van politieke gevangenen werden vastgelegd. Op basis van deze getuigenissen heeft Teerhöfer een boeiende lezing samengesteld. Na een geslaagde presentatie in het Nationaal Monument Kamp Vught, is hij nu teruggevraagd in DePetrus.

Aanmelden
Wie benieuwd is naar zijn bijzondere verhaal, kan zich aanmelden voor deze lezing die gehouden wordt op woensdag 4 september, aanvang 19.30 uur, in DePetrus. Aanmelden voorafgaand aan de lezing via de website van ABZ www.abzvught.nl of op het kantoor van ABZ, Heuvel 2, Vught.

Kijk ook bij

13 december kerstmarkt Robert Coppes Stichting in Vught

‘Coppes Couleur’, de dagbesteding voor blinde en slechtziende volwassenen van de Robert Coppes Stichting in …