Gestelse Winterfair in en rondom ‘De Huif’

De Winterfair in Sint-Michielsgestel heeft dit jaar, zondag 9 december, een andere locatie dan de voorgaande jaren. Door de vele verbouwingsactiviteiten die op dit moment plaatsvinden in het centrum van Sint-Michielsgestel is de Gestelse Winterfair verplaatst naar Ontmoetingscentrum De Huif. Op de hoek van de Esscheweg en Hortensiastraat hebben de Bokkenrijders als organisatie alle medewerking gekregen om daar de jaarlijkse Winterfair te organiseren. De activiteiten zoals de uitslag Gestelse Quiz 2018 gaan dit jaar indoor op 7 en 8 december in de zaal Bij Absoluut.

Zowel binnen als buiten Ontmoetingscentrum De Huif zullen de diverse winterse kramen met verlichting en versiering worden opgesteld. Op deze locatie zijn voor de organisatie uitstekende mogelijkheden om rekening te houden met de weersomstandigheden. De vertrouwde Huif en ruime omgeving aan de Hortensiastraat zal in afwachting van de toekomstige MFA, die Meander als gekozen naam heeft gekregen, naast de komende carnavalsviering in ieder geval nog eenmaal dienen als winterse ontmoetingsplaats voor alle Gestelnaren en bezoekers.

Ondernemers betrokken en actief
Het podium binnen in De Huif biedt van 11.00 tot 16.00 uur afwisselende optredens. De toezeggingen stromen binnen van o.a. het Dagorkest van de lokale harmonie met een kerstconcert, de Jeugd Prinsen Club Bokkendonk, Gym en Dans Ravenschot, Sambaband Amizade en Carnavalsvereniging Ted Zat. Maar dat is zeker nog niet alles. De muzikale organisatie Medez is aanwezig met piano en zang en de 4 J’s geven een optreden. Vanaf 14.30 uur wordt er een Mega Kerstbingo in 2 ronden gehouden en het geheel wordt ondersteund met muziek van dj Passie. Ook de lokale ondernemers hebben hun steun aan deze organisatie gegeven. Met prijzen zoals 1 minuut gratis boodschappen doen bij AH in Sint-Michielsgestel, waardebonnen, een gratis fotoshoot van Fotografie Sanne van Pinxten, tegoedbonnen van 75 euro van de Emté, enz. U koopt de loten op de Winterfair en de toegang tot de Winterfair is gratis. Met een clown, veel muziek, aangevuld met kerstkramen vol met kerstartikelen, kazen, dranken en dansen op het podium is er aan jong en oud gedacht. In De Huif is ook een platenbeurs aanwezig. De winterse sfeer zal een bijzondere en gezellige warme uitstraling geven met kerstliederen op de achtergrond zowel binnen als buiten De Huif.

Scouting Petrus Donders
De lokale Scouting is weer aanwezig om samen met de Bokkenrijders het geheel te verzorgen. De Scouting zelf heeft daarnaast activiteiten zoals een escaperoom, marshmallows roosteren op de binnenplaats, knutselen, Zweeds loopspel, kerstmannen en hologram maken. Buiten kunnen kinderen paardje rijden en binnen is de mogelijkheid om sneeuwballen te gooien. Dries de aanwezige goochelaar past in het geheel. De inwendige mens wordt niet vergeten. Er is voldoende warme Glühwein en andere winterse drankjes. Naast alle aanbiedingen in de kramen kunt u ook genieten van de diverse broodjes en voor de kinderen is er o.a. de popcornkraam. Het aanmelden voor de beschikbare kramen en andere mogelijkheden is in volle gang via website www.gestelseWinterfair.nl en via de facebookpagina. Dit zijn ook adressen voor het aanmelden van optredens tussen 11.00 en 16.00 uur.

Kijk ook bij

Expositie Joris van Spaendonck bij Van Loon Galleries

Van Loon Galleries organiseert een expositie met schilderijen van Joris van Spaendonck. De expositie is …