Foto: Leijting Fotografie

GESTEL events pakt groots uit tijdens Koningsnacht én Koningsdag 2018

Koningsdag, de grootste nationale feestdag in Nederland, wordt dit jaar in Sint-Michielsgestel ook groots gevierd. Stichting GESTEL events pakt flink uit om de Gestelse gemeenschap een fantastisch Oranjefeest te bezorgen. Toegang gratis.

Voorafgaand aan Koningsdag wordt op het Petrus Dondersplein Koningsnacht gevierd. Onder het genot van een drankje wordt de inwoners van Sint-Michielsgestel een mooie avond aangeboden. De muzikale omlijsting zal verzorgd worden door de bekende coverband Red Cars (www.bandzoeker.nl/red-cars). Stralend middelpunt Monique is ‘de meid op gitaar’ die zingt, speelt, danst en entertaint. Ze laat geen publiek achter zonder schorre kelen van het meezingen! De avond begint om 20.00 uur en wordt rond 01.00 uur beëindigd.

Bomvol programma
Op vrijdag 27 april kleurt het Petrus Dondersplein oranje. Er zijn tal van activiteiten voor jong en oud. Op het plein begint om 11.00 uur de traditionele vrijmarkt. Om 13.00 uur start bij De Beemden de Oranjeparade. Kinderen verzamelen daar met hun versierde fietsen. Harmonie Sint-Michaël brengt bij De Beemden een serenade aan de bewoners. Om 13.30 uur vertrekt de Oranjestoet samen met de harmonie, via Beemdweg en Spijt naar het Petrus Dondersplein. Daar vindt de prijsuitreiking voor de mooist versierde fietsen plaats. De aubade wordt afgenomen. De burgemeester of wethouder spreekt de aanwezigen toe en het gilde brengt de vendelgroet. Tot slot vertonen de dansers en danseressen van Ravenschot hun vetste dansbewegingen.

Aanmelden vrijmarkt
Voor de vrijmarkt kunnen volwassen ‘handelaren’ een marktkraam huren voor slechts 20 euro per kraam. De vrijmarktspullen van de kinderen kunnen, zoals andere jaren, op kleedjes aangeboden worden. Aanmelden voor een kraam kan via: technischezaken@gestelevents.nl o.v.v. naam, contactgegevens en het aantal kramen.

Hollandse middag
Rond 14.30 uur wordt de Hollandse middag met Henk Bernard en Etienne Alvares geopend. Het feest barst los met vele activiteiten voor jong en oud. Zo zijn er voor de kinderen allerlei attracties waaronder een springkussen. Ook is de brandweer aanwezig. Kinderen kunnen in de brandweerwagen een ritje maken. Op een Hollandse middag mag muziek natuurlijk niet ontbreken. Er zijn Hollandstalige optredens met als klap op de vuurpijl de Gestelse volkszanger Henk Bernard! Dit alles zal muzikaal verder worden omlijst door dj Duke. Op het gezellige terras van De Zwaantjes kunnen de (groot)ouders het spektakel vanaf de zijlijn bekijken of even uitblazen met een drankje. Het belooft een oergezellig Oranjefeest te worden.

Kijk ook bij

Vughterstede verwelkomt Buurtverbinders

Samen bouwen aan een levendige gemeenschap Wat zijn ze toch allemaal aan het doen bij …