Home / Algemeen / Gèsselse Kermisfeesten: vierdaags dorpsspektakel
Patisserie De Rouw

Gèsselse Kermisfeesten: vierdaags dorpsspektakel

Muziekbands die écht vol gas geven. Vertellers die prachtige verhalen komen delen. Artiesten die een lach op ieders gezicht toveren. De ‘Echte Gèsselse Kermisfeesten’ zijn een jaarlijkse cocktail van muziek, humor en nostalgie. Van zaterdag 22 tot en met dinsdag 25 september is de bekende Spiegeltent op het Petrus Dondersplein een geliefde locatie voor veel Gestelnaren. De organisatie is in de vertrouwde handen van Stichting De Gestelse Pomp.

Op kermiszaterdag gaat het meteen ‘richtig los’. Met een vette knipoog naar onze Oosterburen vindt vanaf 20.00 uur een Duitse Avond plaats. Aan deze avond – waar de traditionele Beierse kledij niet ontbreekt – werken diverse artiesten en acts mee. Zoals partyband Ien Orde, Karl Darmstadt en dj Tony Dingsbums. Humor en muziek zijn de rode draden van dit Oktober-Fest. Het eerste in de regio!

Oohs en aahs
Wie door de draaiboeken bladert van het komende festijn, ontdekt heel wat pareltjes en verrassingen. Én een echte primeur. Op kermiszondag treedt allround-band Les Metres – onder leiding van Lloyd Sweeb – voor het eerst op tijdens de Gèsselse Kermisfeesten. Een band met in de gelederen verschillende Gestelse musici.
Wat verder opvalt: de Michaël-dag op kermismaandag (start om 10.00 uur) zal weer goed zijn voor heel wat oohs en aahs. Dit jaar met o.a. een heus Vlooientheater, een kermiswaarzegster en een optreden van feestzanger Theo van Veghel. Aansluitend verzorgt de band De Heeren Van de kermismatinee.

Dansen in de Spiegeltent
Ook de laatste kermisdag, dinsdag 25 september, ontrolt De Pomp een programma dat klinkt als een klok. Vanaf 13.30 uur verandert de Spiegeltent in een danssalon. Discotheek Second Live verzorgt de muziek. De dj’s Peter en Noot de Kort willen op voorhand alvast kwijt dat ze op kermisdinsdag helemaal met het publiek ‘uit hun (vinyl) plaat zullen gaan’ met hits uit de jaren ’60, ’70 en ’80. Alle dansgenres komen aan bod.

Cabaret en variété
Vanaf 20.00 uur start op dinsdagavond 30 september de finale van de Gèsselse Kermisfeesten. Een mix van cabaret, muziek en variété. Onder meer treedt op Jeroens Clan. Een zeer getalenteerde cabaretgroep die dit jaar de finale bereikte van het gerenommeerde Leids cabaretfestival. Exclusief voor Gestel verzorgt Jeroens Clan op dinsdagavond een voorstelling. En let op: de entree is geheel gratis. Verder staat op de bühne Fay Loren, een internationaal gelauwerde burlesque danseres uit Amsterdam. Burlesque is een variété-stijl die haar piek beleefde in de variététheaters tussen 1860 en 1940. Op fascinerende wijze laat Fay Loren deze vorm van amusement herleven.

Een dijk van een programma
Verder wacht bezoekers een optreden van o.m. jongleur Nigel Voets en koordanseres Annemarie Plattenschor. Naar goed gebruik zullen ook artiesten van eigen bodem het podium betreden. Zoals Christiaan Roovers, Gé van Berkel en Paul van Gestel. De avond krijgt een muzikale uitsmijter met een optreden van de op Paaspop doorgebroken (feest)zanger Rene Ulehake. Het kan niet anders. Het wordt deze kermis weer groots en gezellig in het hart van Gestel.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

Ambities voor volgende raadsperiode: Onvoorwaardelijk kunnen meedoen in Vughtse samenleving

In Het Klaverblad van 15 juli gaf de Adviesraad Sociaal Domein (ASD) een aantal adviezen …