Geslaagd feestweekend Dierentehuis ’s-Hertogenbosch

Vrijdag 16 juni was het zover, de aftrap van het 40-jarig jubileum van Dierentehuis ‘s-Hertogenbosch. Het hing de hele week al in de lucht. Volop bedrijvigheid, extra schoonmaken, harken, planten verzorgen en ramen zemen. Stitch, de kantinekat, raakte er zelfs van uit zijn humeur.

Vrijdagochtend werd de parkeerplaats omgetoverd tot een gezellig terras. Aan het eind van de middag werden de gasten welkom geheten door voorzitter Hans Buddendijk. Hij gaf een terugblik op de 40 jaar en een vooruitblik in de toekomst. Door de afvaardiging van de Koninklijke Hondenbescherming werd bekendgemaakt dat zij vanaf nu sterker in partnerschap verbonden zijn met het Dierentehuis. Ook werd een mooi kunstwerk onthuld, het nieuwe logo van het Dierentehuis in keramiek. Aangeboden door de Bossche kunstenares Nadia Gonegai. Wethouder Ralf Geers gaf een mooie speech waarbinnen hij Boy de Wilde van de afvaldienst ’s-Hertogenbosch uitnodigde. Die verraste iedereen met een verhaal uit het hart over zijn geadopteerde container-hondje Boris en gaf een dontatie van € 1.000 aan het Dierentehuis, ingezameld door alle collega’s van de afvaldienst ’s-Hertogenbosch. Wat een lieve mensen! Alle gasten genoten vervolgens van een rondleiding en een hapje en een drankje.

Zaterdag 17 juni beloofde een warme dag te worden en iedereen was benieuwd of er wel voldoende animo zou zijn voor de open dag. Maar er was juist heel veel belangstelling. De kinderen vermaakten zich prima op het springkussen en waren enthousiast tijdens de speurtocht die was uitgezet. Verder was er een afwisselend programma zoals een rondleiding langs de honden- en kattenpaviljoens, een demonstratie van hondentraining en van de Dierenambulance. Maar ook kon meegekeken worden tijdens het geven van een flesje aan kittens door pleegmoeder Cobi. Cobi heeft in haar huis al heel wat nestjes kittens opgevangen en opgevoed om daarna naar hun echte thuis te kunnen gaan. Er was ook een ruimte ingericht vol nostalgische materialen, hier was de ontwikkeling van het Dierentehuis goed te zien. De dag werd afgesloten met een gezellig feest voor alle vrijwilligers en vaste medewerkers.

Later dit jaar staan nog enkele jubileumactiviteiten op het programma:
– hardloopwedstrijd met uw hond om de Oosterplas
– Halloween creepy cat wedstrijd
– de ‘wie lijkt het meest op zijn huisdier’-wedstrijd

Dat belooft nog wat, dus houdt de website in de gaten. En u weet het: als u vrijwilliger of sponsor wilt worden laat het weten! www.dierentehuisdenbosch.nl

Kijk ook bij

Jong talent exposeert in Museum Boxtel

Van 20 april tot en met 30 juni is in Museum Boxtel de expositie ‘MUBO …