Home / Algemeen / Geslaagd 100 jaar jubileumtoernooi ’s-HKB
Patisserie De Rouw

Geslaagd 100 jaar jubileumtoernooi ’s-HKB

Burgemeester Van de Mortel opende zondag 9 december op de kegelbanen van kegelcentrum Laco in Vught het jubileumtoernooi van de 100-jarige ’s-Hertogenbossche Kegelbond. In 1935 opende de grootvader van de burgemeester, samen met de toenmalige burgemeester Van Lanschot, ook al eens een kegeltoernooi van de bond.

Nadat de burgemeester de openingsballen had geworpen, ontwikkelde zich een spannende, maar ook gezellige wedstrijd tussen de deelnemende teams. Het was een gezellige en spannende wedstrijd waarbij de kegelaars regelmatig de geprojecteerde teamstand bekeken op het scherm. Halverwege de wedstrijd werd duidelijk dat er zeker vier teams voor de overwinning gooiden. Helaas vielen er door de spanning zelfs bij de doorgewinterde en getrainde kegelaars toch ook wel enkele ‘poedels’ te noteren. Na het gooien van de laatste bal bleek dat twee teams (na 120 ballen) precies gelijk waren geëindigd met 835 hout. Hierdoor moesten de gegooide treffers worden geteld. Daarbij kwam het team dat bestond uit Toos Vugts, Annie Broens en Loet Vaes als winnaar uit de bus met 2 treffers meer.

Jubileumboek
Na het toernooi was er aansluitend een receptie voor oud-leden en genodigden. Hierbij was de voorzitter van de Kon. Ned. Kegelbond aanwezig en kon Roel Weber, de voorzitter van de jubilerende kegelbond, verschillende cadeaus in ontvangst nemen. Alle leden konden hierna genieten van een lopend buffet in het restaurant van Laco en bij de afsluiting van de avond kon het bestuur alle leden een jubileumboek aanbieden over het 100 jarig verleden van de ’s-Hertogenbossche Kegelbond.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

Basisschool de Lichtstraat bedankt alle ouders

Aan het einde van het schooljaar op woensdag 24 juni was het een kleurenexplosie bij …